Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-05-2017

CLIL kursi Florencē


Daugavpils 13.vidusskola turpina realizēt Eiropas Savienības Erasmus+ programmas projektu „Daugavpils 13.vidusskolas personāla mobilitāte”, kura mērķis ir paaugstināt skolotāju profesionālās kompetences, kas ļautu veidot radoša un efektīva izglītības satura izstrādi mācību iestādē, kā arī veicinātu nepieciešamo spēju un prasmju apgūšanu skolēniem.

No š.g. 24.aprīļa līdz 29.aprīlim Daugavpils 13.vidusskolas skolotājas Tatjana Timošenko un Ināra Juštele piedalījās tālākizglītības kursos „CLIL IN PRACTICE – FOCUS” Florencē, Itālijā, tālākizglītības centrā “EUROPASS Teacher Training Centre”.  Kursos piedalījās skolotāji no Itālijas, Amerikas Savienotajām Valstīm un Latvijas.

Kursu programma notika sešas darba dienas un bija ļoti interesanta, jo mums bija iespēja apgūt jaunākās teorētiskās atziņas CLIL metodikas izmantošanā dažādās valstīs, kā arī iegūt praktisku pieredzi darbam ar tekstu un vārdu krājuma pilnveidei, izmantojot četras valodas prasmes: lasīšanu, rakstīšanu, runāšanu un klausīšanos (kas ir īpaši svarīga CLIL stundās). Liela daļa laika tika atvēlēta aktivitātēm, kas rosināja diskusijas par dažādām tēmām (grupu darbs, darbs pāros). Metodisko materiālu saturs bija saistīts ar Florences izcilām personībām mākslā, literatūrā un kultūrā (pasaulslaveniem māksliniekiem un rakstniekiem – Mikelandželo, Leonardo da Vinči, Dante u. c.). Nodarbībās tika izmantotas prezentācijas, preses raksti, dziesmas, filmas u.c. autentiski materiāli, kas ļāva saskarties ar mūsdienu komunikācijas formām un uzlabot komunikācijas prasmes. Katru dienu dalībniekiem bija iespēja apmeklēt vienu no muzejiem: Casa Buonarotti, Palazzo Davanzati, Dante’s Home, Ferragamo Museum un Medici Show. Pateicoties projektam, kursu laikā izdevās padziļināt izpratni par CLIL metodikas būtību, veicināt savu personīgo izaugsmi, izmantot iespēju nostiprināt un pilnveidot svešvalodu prasmes, kā arī nodibināt kontaktus ar kolēģiem no dažādām valstīm.

Aģentūras darbinieki bija parūpējušies par angļu valodas nodarbībām, kurās apguvām dažādas metodoloģijas stundu veidošanā un mācību ekskursijām. Florence ir renesanses mājvieta, kas atrodas Itālijas centrālajā daļā, tā ir Toskānas reģiona galvaspilsēta, kas sevī apvieno bagātīgo Itālijas kultūru, mākslu un kulinārijas tradīcijas. Skola ir izvietota skaistā ēkā Florences centrā. Pilsētas skaistākās un slavenākās vietas atrodas tikai dažu minūšu gājiena attālumā. Pilsēta var lepoties ar bagātīgu kultūras mantojumu: muzejiem, parkiem, pieminekļiem, galerijām u.c., kas padara to neaizmirstamu.

Mobilitātes noslēgumā līdztekus Europass Mobility dokumentam projekta dalībnieki saņēma sertifikātus, kas apliecina iegūtās zināšanas, prasmes un pieredzi turpmākajā darbā.

Pieredzes apmaiņas projekts vērtējams kā lieliska iespēja gūt jaunu pieredzi un aprobēt jauniegūtās metodes mūsu skolā un paplašināt profesionālās zināšanas par aktuāliem jautājumiem, kā arī stimuls personīgai izaugsmei. Kursos gūto pieredzi un mācību materiālu veidošanas pamatprincipus mēs izmantosim savā darbā, gatavojoties mācību stundām, kā arī daloties pieredzē ar kolēģiem.

Pateicamies par iespēju gūt jaunu pieredzi un iespaidus skolas direktorei A.Skutelei un projekta koordinatorēm A.Guževai un J.Maskaļovai!

 

Daugavpils 13.vidusskolas  projektu „Daugavpils 13.vidusskolas personāla mobilitāte” (Līgums Nr. 2016 – 1 – LV01 – KA101 - 022499) līdzfinansē Eiropas Savienība.

Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājas lapā  www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 13.vidusskolas

skolotājas

T.Timošenko,

I.Juštele,

tel. 29881772

d13vsk@gmail.com




Atpakaļ