Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-05-2017

Baltā galdauta svētki Centra vidusskolā


Latvijā ir iedibināta skaista tradīcija – visi iedzīvotāji 4.maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, tiek aicināti svinēt Baltā galdauta svētkus. Baltā galdauta svētku ideja ir pavisam vienkārša: ģimene, draugi vai kaimiņi sanāk kopā pie viena galda, ietur vieglu, kopīgi sarūpētu maltīti, pavada laiku sirsnīgās sarunās un apspriež nākotnes ieceres.

Daugavpils Centra vidusskolā, atbalstot un popularizējot šo tradīciju, 3.maijā tika sarīkoti Baltā galdauta svētki. Skolēni kopā ar klasesbiedriem ieturēja svētku pusdienas, kurās sēdās pie balti klātiem galdiem. Tajās tika pasniegts “Dugavpils kastanis” ar kartupeļiem un dārzeņiem, kūka ,,Vecrīga” un zemeņu kompots. Pusdienas garšoja ļoti labi, un skolēni atzina, ka gan īpaši klātais galds, gan iepriekš pārrunātais par Latviju kopā ar klasesbiedriem un audzinātāju radīja īpašu svētku noskaņu.

Baltā galdauta svētki skolēniem radīja kopības un vienotības sajūtu, šī diena bija īpaša, tāpēc ļoti ceram, ka šo tradīciju turpināsim arī nākamajos gados.

Priecīgus Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas svētkus!

 

Informāciju apkopoja:

Daugavpils Centra vidusskolas

skolotāja

Dace Aizpuriete




Atpakaļ