Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

02-05-2017

Valoda ir atslēga, ar kuru cilvēks spēj atvērt jebkuras durvis


Š.g. 25.aprīlī Daugavpils pilsētas 13.pirmsskolas izglītības iestāde organizēja pieredzes apmaiņas pasākumu pirmsskolas izglītības vadītāju vietniekiem "Angļu valodas apgūšana pirmsskolas izglītības iestādē" Eiropas Savienība Erasmus+programmas pamatdarbības Nr.2 (KA2) stratēģiskās skolu sadarbības partnerības projekta "C.L.E.V.E.R.- Children Learn English Very Easily and Rejoice" ietvaros.

   Pasākuma mērķis ir iepazīstināt klātesošos ar pieredzi, kā iestāde, balstoties uz izstrādātām programmām, rosinošā un patīkamā veidā iepazīstina bērnus vecumā no 4 līdz 7 gadiem ar angļu valodu kā svešvalodu, kā arī attīsta bērnos vēlmi apgūt angļu valodu arī turpmāk.

   Pasākumu uzsāka bērnu muzikāls sveiciens viesiem – projekta himna angļu valodā. Pasākuma telpa tika iekārtota projekta simbola – “Pūces” noskaņā rotājumos, programmās, tērpos, pasākuma galvenajā varonī u.c. Turpinājumā bērni sniedza teatralizētu priekšnesumu, kurā galvenā varone Pūce bija pazaudējusi visas pasakas no pasaku grāmatas un bērnu nāca palīgā, izpildot dažādus uzdevumus, dodoties uz dažādām pasaules valstīm (Turciju, Itāliju un tepat uz Daugavpils Cietoksni) ar gaisa, jūras un dzelzceļa transportu, dziedot dziesmas angļu valodā. Bērni palīdzēja atrast pazudušas pasakas. Bet izrādījās, ka tās nebija pazudušas, bet gan tās bija sagrauzis kāpurs. Kad pasakas bija atrastas, varēja tās sākt lasīt un stāstīt. Pasaku teatralizētie iestudējumi skanēja gan latviešu, gan angļu valodā.

   Pēc bērnu snieguma viesus uzrunāja iestādes vadītāja Jeļena Kalmikova un sniedza pedagogiem ieskatu projekta darbā, kā arī vadītājas vietniece Aiva Drancāne iepazīstināja ar angļu valodas programmu.

   Skolotāji veidoja arī dažādu pašgatavotu metodisko materiālu izstādi valodu apguvei.

  Pasākuma noslēgumā cienastā bērni saņēma saldumus – šokolādes pūcītes.

  Paldies visiem, kas viesojās pie mums un atbalstīja dažādās aktivitātes!

  Mācieties valodas un esiet bagāti!

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 13.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece izglītības jomā
Aiva Drancāne
t. 65431718




Atpakaļ