Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

26-04-2017

Festivāls “Manas dvēseles dziesma”


“Mūzika ienes cilvēka dvēselē plašumu, garā – spēku, sirdī – maigumu un siltumu, prātā –gaismu un brīvību”. (B.Duno)

 

 Ar šādu moto pasākumu cikla “Vācu kultūras pavasaris Daugavpilī” ietvaros š.g. 20.aprīlī Daugavpils 12.vidusskolā norisinājās jau par skaistu tradīciju kļuvušais skolu festivāls “Manas dvēseles dziesma”. Koncertā skanēja dziesmas vācu, krievu un franču valodā, uzstājās gan solisti, gan skolēnu grupas no sešām pilsētas skolām – Daugavpils Saskaņas pamatskolas, Daugavpils Vienības pamatskolas, Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils 12.vidusskolas, Daugavpils 9.vidusskolas un Daugavpils 17.vidusskolas.

Pasākumu organizēja Daugavpils 12.vidusskolas vācu un krievu valodas skolotājas sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes svešvalodu metodiķiem.

Festivāls noritēja sirsnīgā, radošā atmosfērā. Daugavpils 12.vidusskolas direktore E.Boliņa savā uzrunā sveica svētku dalībniekus un novēlēja viņiem veiksmīgu uzstāšanos. Koncerts bija emocionāls un daudzveidīgs. Klausītāji priecājās par skolēnu grupu un duetu priekšnesumiem no Daugavpils 12.vidusskolas, Daugavpils 9.vidusskolas, Daugavpils Vienības pamatskolas un Daugavpils Saskaņas pamatskolas. Īpašu skatītāju uzmanību un atzinību guva jaunie solisti Aleksandrs Šniparkovs, Līga Ostapko, Ambarcums Martirosjans, Evita Kokina, Valentīns Oļehnovičs. Arī citu jauno dziedātāju priekšnesumi patika publikai. Festivāla dalībnieki ar iedvesmu un labu valodas izjūtu demonstrēja to, ka dziesmas un mūzika ne vien bagātina dvēseli, bet ir arī lielisks palīgs svešvalodu apguvē.

Koncerta noslēgumā visi pasākuma dalībnieki kopā nodziedāja Jorana Šteinhauera un Daugavpils jauno mūziķu radīto dziesmu “Draugavpils”. Zālē patiešām valdīja draudzīgums, sirds siltums un optimisms. Lai tas vienmēr palīdz visiem, kas mīl mūziku un svešvalodas!

Pateicamies Daugavpils 12.vidusskolai par ieguldīto darbu pasākuma organizēšanā! Paldies festivāla dalībniekiem un viņu pedagogiem!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

vācu valodas skolotāju MA vadītāja

M.Baklāne




Atpakaļ