Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

21-11-2011

Daugavpils Valsts tehnikuma dienesta viesnīcās pabeigti siltināšanas pasākumi


Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) finansēto projektu atklātā konkursā šā gada janvārī tika apstiprināts projekta pieteikums „Energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi Latgales Transporta un sakaru tehniskās skolas dienesta viesnīcu ēkās.”

Daugavpils Valsts tehnikumam ir divas dienesta viesnīcas Bauskas ielā 23 un 25, kuras nodotas ekspluatācijā 1962. un 1963.gadā. Abās dienesta viesnīcās kopā var izvietot 250 audzēkņus.

Abās ēkās ir pabeigtaenergoefektivitāti paaugstinošu renovācijas darbu veikšana: ārsienu, bēniņu pārseguma un pagrabu siltināšana, logu un ārdurvju nomaiņa, cauruļu siltuma izolācija. Abās ēkās ir uzstādīti enerģijas sadales ekrāni, kas attēlo vidējo ārējo un iekšējo gaisa temperatūru mēnesī un ēkas siltumenerģijas patēriņu mēnesī. Projekta ietvaros ir veikta ēku apsaimniekotāja apmācība par energoefektivitāti, un abām ēkām ir piešķirti energosertifikāti.

Projekta īstenošana ir nozīmīgs ieguldījums vides aizsardzībā, jo tiks panākts CO2emisiju samazinājums par 29,12 tonnām dienesta viesnīcā Bauskas ielā 23 un par 32, 13 tonnām dienesta viesnīcā Bauskas ielā 25.

Projekta kopējās izmaksas ir 191 154 LVL. 85% no projekta attiecināmajām izmaksām finansēja Klimata pārmaiņu finanšu instruments.

 

 

Ingrīda Brokāne

direktore

Daugavpils Valsts tehnikums

www.daugvt.lv

e-pasts: dvt@daugvt.lv

tālr. 654 36893




Atpakaļ