Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

13-04-2017

Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” akordeonisti turpina savas profesionālās izaugsmes ceļu


Š.g. 10.-12.aprīlī J.Gruodisa Kauņas konservatorijā notika XII Starptautiskais akordeonistu konkurss “Ascoltate 2017”.

Konkursu rīkoja Kauņas akordeonistu biedrība sadarbībā ar J.Gruodisa Kauņas konservatoriju un Kauņas Mūzikas skolu. Konkursa mērķis ir veicināt jauno mūziķu profesionālās meistarības izaugsmi, atklāt jaunus un talantīgus izpildītājus, kā arī popularizēt akordeona spēli.

Jaunos akordeonistus vērtēja profesionāla starptautiska žūrija: Nerijus Bakula, Antonio Spaccarotella, Tatjana Saratova, Romans Pechmans, Gintaras Mameniškis, Vladislavs Pligovka.

Konkursā piedalījās 416 akordeonisti no deviņām valstīm dažādās vecuma grupās – 198 solisti, 41 akordeonistu ansamblis un seši orķestri. Starp profesionālās izglītības skolu audzēkņiem piedalījās arī Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” akordeonistu ansamblis “Akords” divās vecuma grupās D1 (līdz 15 gadiem) un grupā D3 (no 18 gadiem).

Mūsu akordeonisti ieguva 2.vietu divās vecuma grupā.

Paldies skolotājai Svetlanai Rjabcevai par labi padarītu darbu, par audzēkņu motivēšanu piedalīties dažāda mēroga konkursos, kur kolektīvs godam pārstāv Daugavpils pilsētu un BJC “Jaunība”. Lai arī turpmāk gan vecākiem, gan skolotājai, gan pašiem audzēkņiem pietiek spēka un pacietības pilnveidot savu akordeona spēles meistarību!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

Bērnu un jauniešu centra “Jaunība”

direktore

Aina Jansone




Atpakaļ