Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

10-04-2017

Viesi no Jūrmalas apmeklē mūsu skolas


Daugavpils skolotāji strādā radoši un interesanti, to pierāda citu Latvijas pilsētu pedagogu interese par mūsu darbu, kā arī skolēnu augstie rezultāti krievu valodas un literatūras olimpiādē valstī – no16 uzaicinātajiem 8.-12.klašu skolēniem godalgotas vietas ieguva 12, no kuriem 10 – Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja izglītojamie.

Š.g. 5.aprīlī pilsētā viesojās Jūrmalas krievu valodas un literatūras skolotāji kopā ar VISC vecāko referenti Ļubovu Jakoveli.

Skolotāji apmeklēja divas stundas Daugavpils Krievu vidusskolā-licejā: krievu valodas stundu 5.klasē „Kā mēs uztveram informāciju?”, kuru vadīja skolotāja Vera Geļfande, un stundu 11.klasē „Izrādes projekts pēc A.Čehova lugas „Ķiršu dārzs””, kuru vadīja Ināra Kudrjavska.

Jūrmalas kolēģi augstu novērtēja abas stundas, kurās tika demonstrēta dažādu kompetenču veidošana. Pēc tām visi sapulcējās uz semināru. Skolas direktore Irina Paura iepazīstināja ar mācību un audzināšanas darba organizēšanas īpatnībām skolā.

Direktora vietniece Nataļja Koviļina pastāstīja par radošo gramatiku krievu valodas stundās, savukārt skolotāja Alla Paškeviča stāstīja, kā viņa izmanto eidosa konspektu krievu literatūras stundās 6.-9.klasē un parādīja dažādus skolēnu gatavotos konspektus.

Pilsētas krievu valodas un literatūras skolotāju MA vadītāja, izglītības metodiķe Marija Žilinska iepazīstināja viesus ar metodiskā darbu organizēšanu pilsētā, pastāstīja par pilsētā organizētiem tradicionāliem pasākumiem krievu valodas skolotājiem, un parādīja pilsētas skolēnu un skolotāju radošo darbu krājumus, pastāstīja par savām metodiskajām izstrādnēm.

Viesi augstu novērtēja organizēto pasākumu.

Paldies kolēģiem no Krievu vidusskolas-liceja par semināra organizēšanu!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

Krievu valodas skolotāju MA vadītāja,

izglītības metodiķe

Marija Žilinska




Atpakaļ