Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

06-04-2017

Pilsētā darbojās „Slepeno aģentu skola”


Š.g. 5.aprīlī Daugavpils 15.vidusskolā pulcējās 7 komandas no Daugavpils pilsētas skolām, lai piedalītos konkursā „Slepeno aģentu skola”. Daugavpils 15.vidusskolas sākumskolas latviešu valodas skolotājas J.Bogatkeviča un J.Dalecka apzināti izvēlējās tik neparastu nosaukumu valodas konkursam, lai ieinteresētu bērnus un parādītu, cik aizraujoša var būt arī valodas pasaule.

Konkursā tika aicinātas piedalīties Daugavpils pilsētas mazākumtautību skolu 2.klašu skolēnu komandas 4 cilvēku sastāvā. Konkursa mērķis un uzdevumi bija: rosināt un aktivizēt skolēnu interesi par latviešu valodu; pilnveidot savas zināšanas latviešu valodā; mācīties darboties komandā; kā arī veicināt Daugavpils sākumskolas posma skolēnu sadarbību.

Visa konkursa laikā valdīja pozitīva, labvēlīga gaisotne. Bērni strādāja ar interesi, aktīvi un aizraujoši. Slepeno aģentu skolā bija jāveic 7 uzdevumi, kuros tika pārbaudītas visas valodas prasmes: klausīšanās, rakstīšana, lasīšana, runāšana.

Kā jau katrā nopietnā pārbaudes darbā, ieskaitē vai eksāmenā pirmais uzdevums bija klausīšanās. Šoreiz bērniem piedāvāja nevis noklausīties tekstu, bet gan noskatīties multfilmu „Kā lupatiņi uzminēja” un izpildīt testa uzdevumu darba lapā. Skolēni, kā īsti slepenie aģenti, arī pētīja, kā garumzīmes maina vārda nozīmi, atšifrēja vārdus un sakāmvārdus, minēja un rekonstruēja teikumus. Tā kā bērniem sākumskolā, ņemot vērā vecumposma īpatnības, ir nepieciešams pārtraukums vai dinamiskā pauze, viens no uzdevumiem bija veidots stafetes veidā. Šajā konkursā vērtēja gan pareizību, gan ātrumu.

Konkursu vērtēja Daugavpils 15.vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja S.Lukaševiča un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes izglītības metodiķe latviešu valodas jautājumos I.Bohāne, kuras uzmanīgi laboja kļūdas un raiti skaitīja punktus.

Pirmo vietu ieguva Daugavpils 3.vidusskolas komanda, otro – Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja un Daugavpils 16.vidusskolas komandas, bet trešo vietu – Daugavpils 13.vidusskolas komanda. Visas komandas tika apbalvotas ar Daugavpils 15.vidusskolas Diplomiem, Pateicībām un pārsteiguma balvām.

Sakām lielu paldies visām pilsētas latviešu valodas skolotājām par piedalīšanos, atbalstu, labu komandu sagatavošanu!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 15.vidusskolas

latviešu valodas skolotāja

J. Bogatkeviča




Atpakaļ