Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

05-04-2017

Internacionāla nedēļa Daugavpils 3.vidusskolā


2017.gada marta pēdējā nedēļa (27.03.-31.03.) mums bija ļoti īpaša, jo pie mums ciemos bija atbraukuši draugi no Itālijas, Turcijas, Spānijas, Polijas un Lietuvas. Šajā nedēļā mēs sadarbojāmies kā īsta komanda.

Pirmdiena mums bija ļoti grūta, jo neviens cits citu nezināja un ciemiņi jūtās neērti, mēs rīkojām "Team building games", lai visi varētu iepazīties. Un jau dienas beigās pēc aizraujošām spēlēm un baseina apmeklēšanas jutāmies brīvāk.

Otrdien mēs braucām ekskursijā uz Skrīveriem, kur iemācījāmies ietīt konfektes. Pēc saldās pasaules mēs devāmies ekskursijā uz ādas izstrādājumu muzeju. Šajā vietā mums parādīja, kā taisīt ādas somas, rotas un citas interesantas lietas. No turienes mēs arī aizgājām ar mazām dāvanām. 

Trešdien katras valsts pārstāvji prezentēja savu mājasdarbu par ūdens nepieciešamību mūsu dzīvē. Izklaidējoties mēs turpinājām veidot sociālo reklāmu filmu "Life is Good!" Šī diena turpinājās sporta zālē, kur visi piedalījās stafetēs un volejbolā turnīrā.

Ceturtdien mēs devāmies ekskursijā uz Preiļiem. Tur mēs apmeklējām leļļu muzeju. Mūsu ciemiņi bija pārsteigti ar meistaru prasmēm un ar iespēju ietērpties prinču un princešu skaistajos apģērbos. Tālāk sekoja gara fotografēšanās jautrība. Pēc tam mēs visi kopā apmeklējām Maizes muzeju. Tur mēs uzzinājām, kā mūsu vecmāmiņas gatavoja īstu maizi, pastāstīja par māņticīgām tradīcijām, kā arī uzcienāja ar latviskām pusdienām, bet ciemiņi nodziedāja dziesmas, kuras uzskatāmas par vispopulārākajām viņu valstīs.

Piektdien mēs prezentējām savas filmas par veselīgu dzīvesveidu, kuras uzņēmām nedēļas laikā. Katra valsts izveidoja patiešām aizraujošas videofilmas. Mums tā arī neizdevās izvēlēties vislabāko, tāpēc balvas par savu darbu saņēma visi. Vēl katra valsts saņēma burtu, kuru vajadzēja izkrāsot. Ikkatrs parādīja savu māksliniecisko prasmi šajā uzdevumā. Daži rotāja burtu ar savām fotogrāfijām, citi izgreznoja to ar savas valsts simboliem. Vēlāk mēs fotografējāmies ar šiem burtiem, kuri kopā veido vārdu "Erasmus +". Visi smaidīja un piedalījās mazā fotosesijā.

Tā bija ļoti aizraujoša un piedzīvojumiem pilna nedēļa, kura deva iespēju iepazīt jaunus cilvēkus un viņu kultūru, kā arī iegūt jaunus draugus un likt lietā savas angļu valodas zināšanas.

Mēs, skolēni, sakām lielu paldies šī projekta organizatoriem,  īpaši mūsu skolotājiem Jeļenai Smuļko, Inarai Jasvinai, Sergejam Smirnovam, Alinai Jeremenko un skolas administrācijai.

 

Daugavpils 3.vidusskolas Erasmus+ programmas projektu „Life is Good” līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 3.vidusskolas

10.a klases skolniece

Arina Baranovska




Atpakaļ