Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-04-2017

Ārzemju studentu apmācība


Daugavpils pilsētas 2.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē ir veiksmīgi aizvadīts Erasmus+ projekts „Mūsu meiteņu profesionālās izglītības stažēšanās Eiropā” (Our girls at Vocational Education Traineeship in Europe), projekts ilga no š.g. 12.marta līdz 25.martam. Projekta ietvaros pirmsskolas izglītības iestādē viesojās ārzemju delegācija, kuras sastāvā bija 15 studentes, kas apgūst pirmsskolas skolotāja specialitāti un divi pasniedzēji, kuri vada nodarbības topošajiem pedagogiem savās mājās, Stambulas augstskolās.

Tikšanās ilga vairākas dienas, to laikā ārzemju viesi tika iepazīstināti ar pirmsskolas izglītības iestādes darbības principiem Latvijā. Pirmā diena tika pavadīta, apzinot darba organizāciju izglītības iestādē, iepazīstoties ar izglītību regulējošiem noteikumiem un prasībām, kā arī iepazīstoties ar iestādes interešu izglītības autorprogrammu „Mākslinieciskā izpausme mūzikā” skolotājas Valentīnas Ariševas vadībā. Viesiem bija iespēja izprast un pašiem pamēģināt izjust interešu izglītības programmas pozitīvo pienesumu fizisko un psihisko procesu attīstībā un korekcijā pirmsskolā. Viesi bija patīkami pārsteigti par programmas daudzfunkcionalitāti un atzina, ka šāda interešu programma būtu ieviešama arī viņu pirmsskolas izglītības iestādēs. Turpmāko projekta dienu laikā topošajiem kolēģiem no Stambulas bija iespēja ieskatīties bērnu ar funkcionāliem attīstības traucējumiem fiziskās un psihiskās attīstības korekcijas darbā, izprast psihologa lomu speciālajā pirmsskolā, ielūkoties sensorajā audzināšanā, apspriesties par uzvedības korekcijas jautājumiem un iesaistīties dažādās citās aktivitātes. Viesu īpašu uzmanību izpelnījās speciālās psihisko attīstības noviršu pirmsskolas skolotājas un diplomētas Montesori pedagoģes Tatjanas Maņkovskas ieskats iestādē realizētajos Montesori pedagoģijas principos, jo, kā atzina viesi, Montesori pedagoģija no dažādiem skatupunktiem ir aprakstīta, bet jēgpilni to pielietot var tikai retais, kurš izprot pedagoģiju holistiski.

Projekta galvenais mērķis tika veiksmīgi sasniegts, jo katrs projekta dalībnieks šķiroties bija guvis jaunu pieredzi, sev kādu atziņu un lietderīgi pavadīta laika izjūtu, kas, iespējams, palīdzēs turpmākajā mācību un audzināšanas darbā.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

2.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece

Zane Isajeva




Atpakaļ