Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

31-03-2017

Teātra dienas Daugavpils pilsētas 22. pirmsskolas izglītības iestādē


Pavasara pirmajā mēnesī savā pirmsskolas iestādē mēs tradicionāli atzīmējam Starptautisko Teātra dienu. Bērni iepazīstas ar uzvedības noteikumiem teātrī, papildina savu vārdu krājumu ar jauniem vārdiem: skatuve, kulises, parters u.c., kā arī iepazīstas ar aktiermākslu. Bērnu teatrālās izrādes pirmsskolā ir ne tikai viena no pedagoģiskā darba metodēm, bet arī atraktīvs, atbildīgs un priecīgs pasākums gan darbiniekiem, gan skolotājiem.

Mūsu mazie aktieri kopā ar grupu skolotājām demonstrēja uz skatuves trīs izrādes. Pirmie uz skatuves kāpa paši jaunākie mazbērnu grupas ‘Cālīši” audzēkņi ar pasaku „ Vistiņa Raibīte”, līdz ar to piedzīvojot savu „pirmizrādi”. Otras jaunākās vidējās grupas „Taurenīši” audzēkņi demonstrēja mums savu iestudējumu ”Vecīša cimdiņš”, izmantojot maskas, kas bija izgatavotas, piesaistot vecākus. Savukārt vecākās sagatavošanas grupas „Pūcītes” bērni, apvienojoties ar diennakts grupas „Mārītes” mazuļiem kāpa uz skatuves ar iestudējumu „Kā kļūt lielam”, kurā bija iesaistīti arī vecāki.

Iestudējumu beigās skanēja pateicīgo skatītāju skaļie aplausi mazajiem aktieriem. Mūsu bērni ir tiešām talantīgi!

Turpinot atzīmēt Teātra dienas savā iestādē, kā arī vienlaikus turpinot veicināt audzēkņu komunikatīvās spējas, ar nepacietību gaidīsim 3.aprīli, kad mūsu draugi – Daugavpils Universitātes  studentes – ieradīsies ar jau tradicionālu pārsteigumu bērniem – kārtējo oriģinālo lugas iestudējumu. 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

22.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja

Oksana Groza




Atpakaļ