Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

23-03-2017

Kinologu centra KJUNO un pirmsskolas sadarbība


Bērna personība veidojas jau no dzimšanas brīža. Vērtībizglītības pamatprincipi bērniem tiek iedoti jau bērnībā viņa ģimenē. Bērnos veidojas izpratne par cilvēku un viņa veselību, dzīvību, drošību, tikumiskumu, atbildību par sevi un citiem, cieņpilnām attiecībām ar citiem. Šīs prasmes turpina veidoties gan pirmsskolā, gan skolas vecumā, jo cilvēks katru dienu mācās un veidojas kā personība.

Lai sekmētu bērnu attīstību un sniegtu jaunas sociālās prasmes, Daugavpils pilsētas 4.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde aicināja ciemos Kinologu centru KJUNO ar saviem mīluļiem – suņiem. Jau no bērna vecuma jāaudzina prasme rūpēties, jārāda piemērs, kā to darīt, jo bērns uztver visu redzēto un dzirdēto, to atspoguļojot savā ikdienā, veidojot prasmes no pirmās pieredzes.

Kinologu centrs KJUNO bērnus iepazīstināja ar saviem suņiem, pastāstīja par viņu īpašībām un katras sugas īpatnībām. Speciālisti izstāstīja par suņu darbu ikdienā – kontrabandas meklēšana, cilvēku glābšana, cilvēku ar īpašām vajadzībām pavadoņa darbu. Bērniem bija interesanti vērot suņu paraugdemonstrējumus, kas izsauca bērnu ovācijas un apbrīnu, jo ne katrs var to paveikt. Arī bērni izstāstīja par saviem mīluļiem, par to, ko tie māk. Viesi ļoti lielu uzmanību pievērsa rūpēm par savu mājdzīvnieku. Ar bērniem pārrunāja, kā un kāpēc jārūpējas par dzīvniekiem, vai drīkst dzīvniekam darīt pāri. Bija iespēja bērniem saķemmēt suņus, paglaudīt tos, sajust suņa labvēlīgo attieksmi pret sevi, pastaigāt ar sunīti. Cik gan bērniem ir svarīgi izjust rūpes par kādu, jo tas nomierina bērnu, audzina būt atbildīgam, veido izpratni par patstāvību un cieņu. Suņu klātbūtne bērnos radīja pozitīvas emocijas, jaukus brīžus atmiņām, kas vēl joprojām izskan grupā un sarunu  laikā ar vecākiem.

Vēlamies izteikt lielu paldies Kinologu centram KJUNO par lieliskajiem mirkļiem, ko dāvāja mūsu bērniem, par pozitīvām emocijām, par interesantiem faktiem par suņiem, par iespēju izpaust savu mīlestību, rūpes, atbildību pret dzīvniekiem!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece

Sintija Šņepste

t.65423470




Atpakaļ