Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-03-2017

DAUGAVPILS SASKAŅAS PAMATSKOLAS SKOLU SADARBĪBAS PROJEKTS SAŅEM EIROPAS ETWINNING SPECIĀLO BALVU


Jau vairākus gadus Daugavpils Saskaņas pamatskola ir Eko skola un aktīvi piedalās starptautiskos projektos. Skolas īstenotais eTwinning starptautiskais sadarbības projekts “Green Missions” pagājušajā gadā ieguva Nacionālo eTwinning balvu, bet šogad konkursā “eTwinning Eiropas balvas 2017” ieguva Angļu valodas balvu. To šī gada oktobrī eTwinning Eiropas konferencē Maltā uzvarētājiem pasniegs Britu Padome.

 

Latvijas eTwinning komanda izsaka pateicību Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolotājiem, skolēniem un vecākiem par aktīvo darbu projektā. Īpašs paldies projekta iesniedzējai, Saskaņas pamatskolas skolotājai Natālija Karpenko, kā arī viņas kolēģēm Aleksandrai Vagelei un Tatjanai Revinai.

 

Pildot „zaļās misijas”, projektā “Green Missions” skolēni vecumā no 9 līdz 11 gadiem kopā ar vienaudžiem no Grieķijas, Polijas un Lielbritānijas mācījās šķirot atkritumus un pārstrādāt tos, meklēja informāciju par enerģijas veidiem, diskutēja par veselīgo dzīvesveidu, svinēja Zemes dienu, tādējādi kļūstot saprotošāki apkārtējās vides jautājumos. Projekts aktīvi iestājas par globālo domāšanu attiecībā uz dabu un apkārtējās vides aizsardzību ikdienas skolas dzīvē. Projekts ir izcils piemērs komunikācijai un sadarbībai starp partneriem. Vērtīgi, ka skolēni sadarbojas starptautiskās grupās, kur katrai grupai ir savs skolotājs mentors.

 

Prezentācija par projektu: http://bit.ly/green_missions

 

eTwinning ir Eiropas Savienības programmas izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā Erasmus+ aktivitāte, kura tiek īstenota, izmantojot projektu kā mācību metodi un nodrošinot kompetenču pieeju izglītībā, veicina pedagogu profesionālo pilnveidi IKT, metodikas un valodu jomā. Reģistrējoties eTwinning, skolotāji var īstenot projektus vietējā un Eiropas mērogā, izmantot bezmaksas tiešsaistes partneru atrašanas, sadarbības un projekta gaitas atainošanas rīkus, kā arī piedalīties vietējā un starptautiskā mēroga pedagogu profesionālās pilnveides pasākumos gan tiešsaistē, gan klātienē. Pašlaik eTwinning.net platformā reģistrējušies vairāk nekā 450 000 skolotāju. Informācija par citiem eTwinning pasākumiem – www.etwinning.lv.

Informāciju sagatavoja:

Baiba Suseja

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras

Starptautiskās sadarbības un atbalsta daļas projektu koordinatore

(eTwinning komunikācijas jautājumos)

Mūkusalas iela 41 (2.stāvs), Rīga, LV-1004, Latvija

Tālr.:   +371 67358067

www.etwinning.lv




Atpakaļ