Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

09-03-2017

Krāsainais pasaules siltums


Daugavpils pilsētas 4.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde aicināja apvienoties kopīgā brīnumu radīšanā, kas ienestu mazliet prieka un siltuma tumšajās februāra dienās. Iestādē tika rīkota akcija "Krāsainās pasaules siltums" ar mērķi sekmēt pozitīvas attieksmes veidošanos pašam pret sevi, citiem cilvēkiem, apkārtējo vidi un Latvijas valsti caur radošo darbību. Mēs aicinājām simboliski palīdzēt saulei uzveikt tumsu, drēgnajam laikam nomainīt krāsainas dienas. Akcijas dalībnieki un mūsu bērni ar saviem vecākiem palīdzēja izrotāt iestādes koku aleju ar adītiem un tamborētiem materiāliem, papildinot ar pašizgatavotiem rotājumiem.

Akcijas laikā pedagogi ar bērniem pētīja raksturīgākos latviešu rakstus, attēloja tos savos darbos, kā arī pētīja, vai šie raksti ir novērojami mājās. Interesants bērniem bija stāstījums par latviešu rakstu nozīmi cilvēka dzīvē, par to, kā katra zīme, ko cilvēks ieliek savā darbā, ietekmē viņa likteni, jo mēs paši esam sava likteņa “rakstītāji”. Bērnu uzmanība tika pievērsta tam, ka ir jāsaglabā savs senču mantojums, jāciena cita darbs, jāsaudzē savas lietas un jāpriecājas par brīžiem, ko mēs pavadām kopā. Mūsu akcijas neatņemama daļa bija sadarbība ar vecākiem, kas arī piedalījās rotājumu gatavošanā. Bērni ar grupas skolotājām kopīgi izrotāja kokus savā pastaigu laukumā.

Starpinstitucionālajā sadarbībā piedalījās Daugavpils Vienības pamatskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja Inese Geiba ar 8.klases bērniem, kuri adīja un pina skaistas pīnes mūsu koku alejai, izrotāja ar pašizgatavotiem dzijas bumbuļiem un zirnekļu tīkliem, kā arī izveidoja koka plāksnītes ar darba autoru vārdiem. Vēl akcijai pievienojās Daugavpils Universitātes Izglītības vadības fakultātes 1.kursa studējošie ar pasniedzēju Anitu Laurenu, adīja garas krāsainas pīnes, kas atdzīvināja mūsu aleju jau pavasarīgās krāsās.

Sadarbībā ar VISC Speciālās izglītības nodaļu mūsu iestādē rīkotā semināra “Efektīva mūsdienu tehnoloģiju izmantošana mācību procesā pirmsskolas vecuma bērniem iekļaujošā vidē” laikā dalībnieki arī tika aicināti “ierakstīt” savus rakstus mūsu koku alejā – viņi izveidoja rotājumus, kas tagad ir redzami uz kokiem. Koku aleja mums ir kā Latvijas karte, kurā atzīmētas pilsētas, no kurām pie mums bija atbraukuši ciemiņi. Tagad pastaigas laikā bērni var iepazīsties ar stilizēto karti, pilnveidot savas zināšanas par savu valsti.

Mūsu koku aleja atdzīvojās visdažādākajās krāsās un toņos. Koki izrotāti ar adītiem, šūtiem pavasarīgiem mēteļiem, kas mūs ierauj jau pavasara jūtīs. Var teikt, ka pie mums pavasaris jau atnācis. Gan bērni, gan vecāki bija pārsteigti, ieraugot jau pirmos rotājumus, ko mums sagādāja Vienības pamatskolas bērni. Bērni izteica savu sajūsmu par multfilmu varoņiem, kas izveidoti, par to, ka tagad esot jautrāk pastaigāties un ka viņiem patīkot iztaustīt šos materiālus.

Gribam izteikt vislielāko pateicību Daugavpils Vienības pamatskolai, Daugavpils Universitātes studentiem un pasniedzējām par siltās sajūtas radīšanu pavasara vēsmu sagaidīšanai iestādes koku alejā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece

Sintija Šņepste

22334142




Atpakaļ