Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

06-03-2017

Daugavpils 3.vidusskolas koris IV Bērnu un jauniešu koru Pasaules čempionātā


No š.g. 22.februāra līdz 26.februārim Sanktpēterburgā (Krievija) notika IV Bērnu un jauniešu koru Pasaules čempionāts, kurā piedalījās arī  Daugavpils 3.vidusskolas 5.-12.klašu koris, kas bija vienīgais vispārizglītojošo skolu koris.

Pēterburgas Kultūras Komitejas priekšsēdētājs K.Suhenko savā uzrunā sveica visus festivāla dalībniekus un projekta organizētājus, kā arī akcentēja, ka projekts tradicionāli sniedz jauniešiem unikālu iespēju sasniegt profesionālus panākumus šajā mākslas jomā.

Festivāla dalībniekus vērtēja žūrijas locekļi no dažādām valstīm – V.Uspenskis (Krievija), A.Anedželinī (Itālija), L.Jarucka (Krievija), R.Talmars (Igaunija), N.Korņevs (Krievija), R.Vanags ( Latvija).

Pēc fināla rezultātiem starptautiskā žūrija piešķīra Grand Prix šādiem kolektīviem: Bērnu grupā korim „CANTUS COR” (Lipecka, Krievija) – vadītāja J.Serova; jauniešu grupā korim „JAUNYSTE” (Kauņa, Lietuva) – vadītāja D. Bejnarite;  sieviešu  korim no N.Rimska-Korsakova Sanktpēterburgas  mūzikas skolas.

Daugavpils 3.vidusskolas 5.-12.klašu kora solisteVioleta Ribakova ieguva specbalvu – Labākā čempionāta soliste.

Mūsu koris IV Bērnu un jauniešu koru Pasaules čempionātā ieguva „Sudraba diplomu” un kausu (2.vieta), kā arī balvu nominācijā „Par tieksmi uz uzvaru”.

Tā bija lieliska iespēja ne tikai baudīt un iepazīt citas kultūras, bet arī piedalīties starptautiskā festivālā, bagātināt savu pieredzi un meistarību. Lielisks veids, kā apvienot jaukas ceļošanas emocijas ar gandarījumu par uzstāšanos un iegūtu starptautisku atzinību. 

Paldies kora dalībniekiem, kora vadītājai M.Veļičko, kā arī visiem atbalstītājiem!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 3.vidusskolas

latviešu valodas skolotāja

Santa Maskaļova




Atpakaļ