Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

06-03-2017

Konkurss vidusskolēniem „Latvija laikmeta griežos”


Š.g. 2.martā Daugavpils 17.vidusskolā norisinājās zināšanu un erudīciju konkurss 12.klašu izglītojamiem „Latvija laikmetu griežos”. Konkursa devīze: „Mūs visus vieno vēsture, valoda, Latvijas vērtības”, bet mērķis – radīt skolēniem interesi par Daugavpils un Latvijas kultūru, vēsturi, literatūru un nacionālajām vērtībām.

Visa konkursa laikā, piedāvājot skolēnus izpildīt dažādus izziņas un radošus uzdevumus, lielāka uzmanība bija pievērsta Latvijas un Daugavpils kultūras, mākslas, arhitektūras un literatūras vērtībām, kā arī aspektiem, kas saistīti ar jauniešu dzīves ikdienu, tāpēc konkursa dalībniekiem bija jāatbild uz āķīgiem jautājumiem par Daugavpils arhitektūru un uzņēmumiem, latviešu literatūru un Latvijas kultūru.

Lai gan katra komanda parādīja labas zināšanas, konkursā tika noteikti labākie komandu pārstāvji. 3.vietu izcīnīja Daugavpils 16.vidusskolas komanda, Daugavpils Centra vidusskolas un Daugavpils 13.vidusskolas komandas ieguva 2.vietu, savukārt erudītākie pārstāvji bija Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja un J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas komandas, kuras konkursā ieguva 1.vietu.

Apsveicam visus dalībniekus ar panākumiem un pieredzes gūšanu! Sakām paldies visiem skolotājiem par ieinteresētību un skolēnu sagatavošanu konkursam!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 17.vidusskolas

latviešu valodas un literatūras skolotāju MK vadītāja

Jeļena Storožuka




Atpakaļ