Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

02-03-2017

Daugavpils 13.vidusskolas skolēni un skolotāji eksperimentē Polijā


No š.g. 19.februāra līdz 24.februārim Daugavpils 13.vidusskolas 4.b klases skolēni Ariana Ņikitina, Jekaterina Sļadze, Artjoms Visockis un Maksims Ivanovs un skolotājas Jeļena Maskaļova un Vanda Petrova Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA2) stratēģisko skolu sadarbības projekta ”Skaņas apkārt mums” (Nr.2016 –I-UK01-KA219-024418_3) ietvaros viesojās Polijas pilsētā Katovicē  Zespol Szkol Integracyjnych  Nr.1. Tā bija pirmā tikšanās reize ar skolēniem no Lietuvas, Lielbritānijas, Polijas un Latvijas, kuras tēma bija "Skaņas un elektrība".

Skolēni piedalījās dažādās aktivitātēs. Pirmdien projekta dalībnieki apmeklēja rehabilitācijas centru bērniem ar speciālām vajadzībām, piedalījās ekskursijā pa skolu, pēc kuras skolēni pavadīja laiku spēļu laukumā, bet skolotājiem notika Erasmus+ projekta apspriedes sapulce. Otrdien apskatījām Poļu Radio Nacionālā Simfoniskā orķestra koncertzāli, kuru uzskata par lielāko Eiropā. Mūsu uzmanībai tika piedāvāts džeza koncerts, kura laikā skatītāji varēja arī dejot uz skatuves. Redzējām simfoniskā orķestra izvietojumu uz skatuves (skatuve bija sagatavota mēģinājumam). Vakarā devāmies uz Silēzijas muzeju Katovicē. Trešdien no rīta katras skolas pārstāvji prezentēja savus eksperimentus, kurus vajadzēja sagatavot savā skolā. Eksperimenti bija saistīti ar skaņu un elektrību. Pēc nopietnā darba skolēni izklaidējās, bet skolotājiem bija nākamā Erasmus+ projekta apspriede. Apskatījām arī Jaunatnes pili, kur skolēni veica eksperimentus. Pēcpusdienā, atgriežoties skolā, skolotāji piedalījās Kniess metodes darbnīcā, kur guva padomus relaksācijai un grupu veidošanai, bet bērni pavadīja laiku skolas peldbaseinā. Ceturtdienas rītu skolotāji sāka ar sanāksmi, bet skolēniem bija savas nodarbības. Viena nodarbība tika veltīta skaņas skaļumam, pētot, kāds skaļums ir kaitīgs cilvēka dzirdei, bet otrā darbnīca bija veltīta mūzikas instrumentu izgatavošanai no dažādiem netradicionāliem materiāliem: alvas, plastikāta karotēm, papīra šķīvjiem, pogām, utt. Ļoti interesantus  eksperimentus mums piedāvāja Silēzijas Universitātes darbinieki. Dažos piedalījās arī skolēni. Pēdējā mobilitātes dienā skolotāji apsprieda rezultātus, nepieciešamos uzlabojumus un turpmākos plānus.

Šajās dienās skolēni iemācījās ne tikai eksperimentēt, bet guva arī lielu sociālo pieredzi, jo tā bija pirmā reize, kad skolēni ceļoja tik tālu bez vecākiem, satika daudz jaunu vienaudžu, uzlaboja angļu valodas zināšanas, jo viss tika tulkots angļu valodā.

Šajā braucienā gūta pieredze un jaunas idejas turpmākai sadarbībai starp projektā iesaistītajiem ārvalstu partneriem un projekta īstenošanai. Dalīsimies pieredzē Daugavpils 13.vidusskolā. Daudzas idejas no redzētā varēs izmantot, realizējot kompetenču izglītību, gatavojoties stundām, organizējot pasākumus, seminārus, strādājot ar skolēniem, kuriem ir grūtības mācībās. Tiks sekmētas pozitīvas, ilgtspējīgas pārmaiņas; skolēniem tiks sniegta 21.gadsimta iespējām atbilstīga izglītība, viņi arī uzzinās vairāk par Eiropas valstu kultūrām un vērtībām.

 

Daugavpils 13.vidusskolas projektu “Skaņas apkārt mums” ( Līgums Nr.2016 –I-UK01-KA219-024418_3) līdzfinansē Eiropas Savienība. 

Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājas lapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 13.vidusskolas

skolotāja

J.Maskaļova

tel. 29295867

d13vsk@gmail.com




Atpakaļ