Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-02-2017

Ekoloģiskā spēle Daugavpils 10.vidusskolā


Š.g. 23.februārī Daugavpils 10.vidusskolas aktu zālē pulcējās mazie dabas draugi – pilsētas skolu 3. un 4.klašu skolēnu komandas –, lai piedalītos ekoloģiskajā spēlē “Mainos es. Mainies tu. Mainās visa pasaule”. Šī spēle notika jau otro gadu pēc kārtas. “Mēs esam Zemes saimnieki”, tā savu uzrunu uzsāka skolas direktore Valija Salna, “un mums ir jārūpējas, lai visiem uz šīs planētas klātos droši – gan dzīvniekiem, gan augiem, gan pašiem cilvēkiem”.

Spēles dalībniekiem bija jāparāda savas zināšanas, prasme spriest, loģiski domāt un vienoties par ekoloģiskiem jautājumiem septiņās aktivitātēs: “Latvijas rezervāti un to iemītnieki”, “Preču marķējuma veidi Latvijā”, “Atkritumu šķirošana”, “Bateriju ceļš”, “Spuldžu veidi”, “Skolas zoodārza iemītnieki”. Komandām vajadzēja paust arī savu ekoloģisko pārliecību plakātā, izmantojot krāsas un simbolus.

Grūti spēles vadītājiem bija noteikt vislabāko komandu, jo visas bija zinošas, ieinteresētas, spēles azarta pārņemtas. Katra komanda par radošu darbu saņēma diplomu ar iegūto nomināciju, piemēram, “Ekoloģiski domājošie”, “Sakoptas vides draugi”, “Draudzīga apgaismojuma speciālisti” u.c.

Paldies Daugavpils 9., 12., 13., 15.vidusskolas, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja, Daugavpils J.Pilsudska valsts poļu ģimnāzijas, Daugavpils Centra vidusskolas skolēniem un viņu skolotājiem par atsaucību un atbildīgo attieksmi pret mūsu planētu!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 10.vidusskolas

direktora vietniece izglītības jomā

Marija Goģe,

t.65476149




Atpakaļ