Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-02-2017

Aicinām apmeklēt Skolēnu mācību uzņēmumu Reģionālo gadatirgu Daugavpilī


Biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvija (JA Latvija) sadarbības partneri Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde un Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs aicina uz Reģionālo Skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) gadatirgu, kas norisināsies sestdien, 4.martā, no plkst. 10.00 līdz plkst. 15.00 TC “Solo” (Rīgas ielā 9) 2.stāvā.

Reģionālajā SMU gadatirgū piedalīsies 22 jauniešu veidoti skolēnu mācību uzņēmumi no Daugavpils, Daugavpils novada un Ludzas skolām, kuri dienas garumā piedāvās savus oriģinālos izstrādājumus – kosmētiku, dažādus koka izstrādājumus, interjera priekšmetus un aksesuārus, kā arī pastkartes, attīstošās spēles un vēl citas preces un pakalpojumus.

Kā atzīst Latgales plānošanas reģiona komercdarbības konsultants Andris Kucins:

Mums kā reģiona biznesa atbalsta institūcijai ir patiess prieks skolēnu mācību uzņēmumu dalībniekos redzēt neslēptu degsmi īstenot savas biznesa idejas. Ikdienā strādājam pie tā, lai uzņēmējdarbības vide kļūtu saprotamāka, draudzīgāka, un ceram, ka jauniešu uzņēmējdarbības gars nezudīs, bet pārtaps labā biznesā.”

Gadatirgus ietvaros notiks jauno uzņēmumu izvērtēšana un apbalvošana 7 nominācijās – Labākā pārdošanas komanda, Kvalitātes produkts, Inovatīvs produkts, Labākā reklāma, Labākā dāvana, Videi draudzīgs produkts un Labākais stends. SMU izvērtēšanu veiks pieredzējusi profesionāļu komanda, kurā būs pārstāvēta Swedbank, Daugavpils pilsētas domes Attīstības departaments, Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Dienvidlatgales nodaļa, LIAA Daugavpils Biznesa inkubators, JCI Latgale un uzņēmumi SIA Rols,

SIA “Dautkom+”, SIA Narvesen Baltija.

 

Reģionālo SMU gadatirgu atbalsta Swedbank, TC „Solo”, Latgales plānošanas reģions LUC, Park Hotel Latgola un JCI Latgales nodaļa.

Par JA Latvija Skolēnu mācību uzņēmumu programmu

Skolēnu mācību uzņēmumu programma (SMU) ir īpaši 4.-12.klašu skolēniem veidota mācību metode. Skolēniem tā ir iespēja, praktiski darbojoties, apgūt sava uzņēmuma izveides un vadīšanas prasmes, radīt produktus un piedāvāt tos saviem potenciālajiem klientiem. Vidēji 22% programmas absolventu ir jau iesaistījušies uzņēmējdarbībā.

Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija ir atzinusi šo mācību metodi un rekomendē to izglītības iestādēm kā uzņēmējspēju attīstošu un pilnveidojošu mācību metodi. SMU nav juridiska statusa – tos Latvijā pārstāv tikai JAL, kas ir Junior Achievement Worldwide programmu licences īpašniece. Šī licence ietver arī Skolēnu mācību uzņēmumu programmu.

 

 

 

Par Junior Achievement Latvija (JAL)

JAL ir sabiedriskā labuma organizācija un praktiskās biznesa izglītības eksperts Latvijas skolās. JAL ir viens no 37 Junior Achievement Europe un viens no 123 Junior Achievement Worldwide® tīkla biedriem kopš 1991.gada.

Eiropas Komisija atzinusi JAL par vienīgo pozitīvo iniciatīvu Latvijā, kas ilgtermiņā un metodiski nodrošina jauniešiem uzņēmējdarbības izglītību.

JAL katru gadu nodrošina Eiropā aprobētu un Latvijas vajadzībām pielāgotu praktiskās biznesa izglītības programmu pieejamību aptuveni 60 000 skolēnu visā Latvijā, visos izglītības līmeņos:

  • Finanšu pratības ABC – sociālo zinību priekšmeta mācību un metodiskie materiāli 1.-9.klasei
  • Karjeras izglītības programma Ēnu diena 1.-12.klasei
  • Skolēnu mācību uzņēmumu programma 4.-12.klasei
  • Līderu programma 10.-12.klasei
  • Start-Up programma augstskolu studentiem
  • Kvalifikācijas paaugstināšanas un tālākizglītības programmas skolotājiem.

 

Papildu informācija:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

Izglītības atbalsta nodaļas

pedagoģe karjeras konsultante

Santa Čeirāne

t. 29196866




Atpakaļ