Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

27-02-2017

Tehniskās izglītības popularizēšana Daugavpils 3.vidusskolā


No š.g. 20.februāra līdz 24.februārim Erasmus+ K2 projekta “Learning BEAUTY” Latvijas delegācija divu skolotāju un divu skolēnu sastāvā devās uz Poliju, Vodzislava Slonska pilsētu.

Šoreiz tikšanās notika tehnikumā Powiatowe Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego. Galvenais mērķis šīs tikšanās reizē bija 3D printera konstruēšana, 3D modeļu veidošana un printēšana.

Ierodoties tehnikumā, dalībvalstu delegācijas uzrunāja direktore. Vodzislava Slonska pilsētā agrāk raka ogles un zem tehnikuma ir izveidots raktuves muzejs, kuru apmeklēja mūsu delegācija. Pēcpusdienā skolēni un skolotāji iepazinās ar 3D veidošanas programmu. Skolēnus iemācīja veidot piekariņu ar savu vārdu.

Otrajā dienā delegācijas pārstāvjus sadalīja divās grupās. Vienai grupai tika piedāvāts salikt no izprintētām detaļām 3D printera pamatu, bet otrai grupai – 3D printera korpusu. Daugavpils 3.vidusskolas skolēni salika 3D printera pamatu. Pēcpusdienā skolēniem tika piedāvāts saraksts ar detaļām, kuras ir nepieciešamas 3D printera uzkonstruēšanai. Vajadzēja atrast internetā vietnes, kur šīs detaļas var iegadāties mūsu valstī.

Trešajā dienā skolēni un skolotāji no rīta devās uz uzņēmumu „POL – EKO aparatura”, kas nodarbojas ar ledusskapju izgatavošanu. Šis uzņēmums ir aprīkots ar modernajām metāla apstrādes mašīnām, tādām kā TruBend 7036, ProfiSystem CNC BFX 3121, KUKA robots. Šīs milzīgās mašīnas, kuras prot locīt metālu, pārvalda viens cilvēks, palaižot konkrētu 3D objektu. 3D objektus veido speciālajā nodaļā ar profesionālo programmu palīdzību. Pirms palaist izveidotu 3D modeli, to testē ar simulācijas programmas palīdzību. Šajā uzņēmumā praksē ir vairāki skolēni no Powiatowe Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego.

Otrajā dienas pusē tika apmeklēta skola ZS nr 3 Wodzisław. Skolā delegācija tika sadalīta divās grupās. Vienai grupai parādīja vitrāžas veidošanas tehniku, bet otra grupa nodarbojās ar origami. Pēc pusdienām grupas mainījās vietām.

 Ceturtajā dienā delegācija devās uz pilsētu Zabže, kur apmeklējām raktuvi „Guido”. Skolēniem un skolotājiem bija iespēja ar liftu nolaisties pazemē 170 m dziļumā, pēc tam – vēl par 320 m. Nogurušajiem delegācijas pārstāvjiem tika piedāvāts doties uz galapunktu ar nelielu vilcienu. Ekskursija raktuvē ilga 2,5 stundas.

Pēdējā dienā skolēni līdz pusdienām veidoja 3D printeri.

Projekta gaitā dalībnieki būtiski uzlaboja angļu valodas zināšanas, iemācījās pieklājības frāzes poļu valodā. Nākamā tikšanās reize paredzēta Čehijā.

 

Daugavpils 3.vidusskolas Erasmus+ programmas projektu „Learning BEAUTY” (Apgūstot skaisto) līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 3.vidusskolas

informātikas skolotāji 

Jūlija Leončika un

Dmitrijs Lapkovskis




Atpakaļ