Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

21-02-2017

Romāns Streļčuks – jaunās paaudzes galda tenisists


Š.g. februāra vidū notika Rīgas domes kausa izcīņas starptautiskās sacensības galda tenisā jauniešiem, kurās saviem spēkiem ar Igaunijas, Lietuvas, Lielbritānijas u.c. valstu pārstāvjiem mērojās arī Daugavpils Centra vidusskolas 5.b klases skolnieks Romāns Streļčuks. Latvijas sportistu vidū savā vecuma grupā (2005.g. dzimušie un jaunāki zēni) viņš uzrādīja visaugstāko rezultātu, bet sacensībās kopumā ieguva 15.vietu.

Lūk, ko par savu pieredzi galda tenisā pastāstīja pats Romāns.

Kas tevi pamudināja nodarboties ar galda tenisu?

Esmu dzimis Daugavpilī, bet 10 gadus dzīvoju Īrijā, Dublinā. Vienreiz skolā bija Sporta diena, daudzi ieguva medaļas, bet es neko. Tas mani ļoti sarūgtināja, un vecāki nolēma mani iepriecināt. Savā dzimšanas dienā es saņēmu dāvanā galda tenisa spēles komplektu. Tas notika vairāk nekā pirms pieciem gadiem. Ar to viss sākās.

Kā nonāci līdz atzīstamiem panākumiem?

Spēlēju, trenējos vispirms mājās, pēc tam klubā “ALSAA”, kurā iemācījos spēles tehniku. Pēc tam trenējos “DONIC CLUB”, kur uzlaboju spēles ātrumu. Klubā “Balgriffin TCC” iemācījos spēlēt aizsardzībā, bet “Dundrum TTC” sāku spēlēt kopā ar profesionāļiem. Tagad esmu Latvijā un regulāri trenējos Preiļu BJSS, domāju, drīz būs iespēja trenēties Daugavpilī.

Ko tev dod šis sporta veids?

Man patīk teniss, jo, pirmkārt, tas ir visātrākais sporta veids pasaulē, tajā ļoti liela slodze kājām, lielāka nekā futbolā. Galda teniss attīsta ātru reakciju, roku veiklību, ātrumu, intelektu. Bet tas ir ļoti grūts sporta veids – dažreiz jātrenējas 5 – 8 stundas dienā. Es zinu, ka Ķīnas tenisisti trenējas 8 – 12 stundas katru dienu, tāpēc viņi šobrīd ir visspēcīgākie.

Ko vari teikt par pagājušās nedēļas sacensībām Rīgā?

Sacensībās piedalījās vairāk nekā 40 dalībnieki no astoņām dalībvalstīm, man izdevās uzvarēt lietuviešus, latviešus. Sacensības bija ļoti smagas, guvu nelielas traumas, kas jūtamas vēl tagad. Tās ļoti traucēja iegūt labāku rezultātu. Pagājušajā gadā Prāgas Grand Prix izcīņā ieguvu 16.vietu 120 sportistu konkurencē. Šogad cerēju iegūt augstāku vietu. Esmu labi startējis arī sacensībās Polijā.

Kas tevi atbalsta sacensībās?

Man ir savs treneris, diemžēl viņš nevarēja būt ar mani šajās sacensībās, tāpēc mani atbalstīja tēvs. Arī viņam savulaik bija labi panākumi galda tenisā.

Romānu Streļčuku intervēja

Daugavpils Centra vidusskolas

skolotāja

Dace Aizpuriete




Atpakaļ