Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

06-02-2017

Kā skolā vadīt Eiroklubu


Š.g. 1.-3.februārī Erasmus+ projekta ietvaros Daugavpilī viesojās 12 skolēni un 4 skolotāji no Vācijas “Clubbing Europe”. Daugavpili apmeklēja arī projekta koordinators Pjotrs Žimohs (Piotr Zimoch) no Polijas “Šūmana fonda” un trīs jaunieši no Latvijas Eirokluba “Māja” no Rīgas.

Galvenais projekta mērķis ir Eiropas Savienības popularizēšana starp skolēniem. Līdz ar to projekta galvenie uzdevumi ir: 
1) dalīšanās pieredzē par Eiroklubu vadīšanu skolās, 
2) jaunu Eiroklubu veidošana skolās.

Vācu un latviešu skolēnu un skolotāju sadarbības laikā notika prezentācijas, integrācijas spēlēs, darbs grupās un neformālā saskarsme. Darba valoda bija angļu valoda. J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas un Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” audzēkņi dalījās pieredzē par savu Eiroklubu vadīšanu skolās.

Kopumā projektā piedalījās 22 skolēni – Eirokluba “12 Stars” biedri no J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas, kā arī 2 skolēni no Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules skola” Eirokluba “Eurosun”. Atbildīgie par projekta norisi Daugavpilī bija skolotāji A.Začiņajevs (J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija) un E.Balode (Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”). 
Jaunākie projekta dalībnieki no J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas 5.klases pēc trim aktīvi pavadītām dienām secināja: “Mums tagad ir draugi no Vācijas! Un mēs sapratām, ka vajag mācīties angļu valodu!” Līdzīgi žurnālistiem teica viens no projekta koordinatoriem Latvijas teritorijā A.Začiņajevs: “Viens no iemesliem, kāpēc skola piedalās šādā veida projektos, sekmē Eirokluba darbību skolā un iesaista tajā skolēnus, ir jauniešu motivācija mācīties angļu valodu.” Abu valstu skolēni sadraudzējās savā starpā un teica, ka uzturēs kontaktus arī turpmāk.

Paldies visiem par piedalīšanos projektā! Paldies Erasmus+, “Šūmana fondam” un klubam “Māja” par atbalstu! Tā bija laba pieredze. Sadarbosimies arī turpmāk!

 

Informāciju sagatavoja:

J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas

direktora vietnieks audzināšanas darbā

Andžejs Začiņajevs




Atpakaļ