Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

31-01-2017

Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2016 noslēguma pasākums Daugavpils 11.pamatskolā


Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija ir Vislatvijas lasītveicināšanas programma, kas turpinās jau sešpadsmit gadus. Programmas mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par lasīšanu un grāmatām, izmantojot radošas aktivitātes, kā arī sekmēt augstvērtīgas oriģinālliteratūras izplatību un nokļūšanu pie lasītājiem un rosināt dialogu par jaunākajām grāmatām.

Š.g. 27.janvārī skolā notika lasīšanas veicināšanas programmas "Bērnu/Jauniešu/Vecāku žūrija 2016" noslēguma pasākums. Šogad programmā iesaistījās 35 dalībnieki. Tika aizpildītas 35 elektroniskās anketas, katrs dalībnieks saņēma suvenīru – magnētiņu ar lasītāju sabiedrības attēlojumu un konfektes.

Skolas noslēguma pasākuma uzdevums bija grāmatu reklāma jeb lasītāju konference. Šie lasīšanas svētki bija atraktīvi, interesanti un aizraujoši. 2.a klases skolnieces Jūlija Torbenko un Darja Kirilova prezentēja Jura Zvirgzdiņa grāmatu “Lauvas rūciens”, 3.a klases skolniece Anastasija Zaštofte stāstīja par Piretes Raudas grāmatu “Princese pa pastu”. Skolas teātra pulciņš “Sprīdīši” uzstājās ar teatrālajiem uzvedumiem "ĀBECE un ļaunais pūķis" un "Pirmā tikšanās", 6.a klases skolniece Viktorija Breļa iepazīstināja klātesošos ar Māra Runguļa grāmatu “Sāļās pankūkas”, bet 9.a klases skolnieks Aivars Stolers visiem ieteica izlasīt Patrika Nesa grāmatu “Septiņas minūtes pēc pusnakts”, piedāvājot filmas fragmentu, kurš tika uzņemts pēc šīs grāmatas motīviem.

Šo pasākumu organizēja metodiskās apvienības "Valodas" vadītāja Ināra Jaskeviča un skolas bibliotekāre Inga Jablonska.

"Bērnu/Jauniešu/Vecāku žūrija 2017" gaida savus lasītājus Daugavpils 11.pamatskolā!

 

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 11.pamatskolas
direktora vietniece 
Ilona Kokina




Atpakaļ