Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

23-01-2017

Noslēdzies 11.radošo darbu konkurss „Es esmu vaļējas durvis”


Es esmu vaļējas durvis,

Pa tam iekšā nāk visādi mošķi,

Palaikam iespīd saule,

Palaikam – visa pasaule,

Bet nekas nepaliek iekšā.

Laikam tur tāds vakuums vien ir.

(R.Mūks)

Tā tālajā 1995.gadā rakstīja dzejnieks, filozofs un reliģiju pētnieks Roberts Mūks (īstajā vārdā Roberts Avens) savā dzejoļu krājumā „..aizgājis pie čūskām uzlabot veselību”. Šī dzejoļa rindas šogad bija arī R.Mūkam veltītā 11.jaunrades darbu konkursa tēma „Es esmu vaļējas durvis..”, kura mērķis un uzdevumi bija prast ikdienā saskatīt neparasto un savdabīgo, kā arī pēc tam radošajā darbā atklāt savas domas, izjūtas un pārdzīvojumus. Konkursā tika aicināti piedalīties vispārizglītojošo un arodvidusskolu audzēkņi.

Radošo darbu konkursa laureātu apbalvošana notika š.g.20. janvārī Galēnu pamatskolā. Pavisam konkursā tika iesniegti 523 darbi no 79 Latvijas skolām: 2.-4.klašu grupā – 74, 5.-7.klašu grupā – 194, 8.-9.klašu grupā – 113, bet 10.-12.klašu grupā – 142 darbi. Skolēnus konsultējuši 130 skolotāji. Šajā gadā skolēni bija rakstījuši esejas, miniatūras, vēstules, pasakas, dzeju, pārdomas, intervijas un pat dramaturģiskus darbus. Marta Binduka (pensionēta latviešu valodas un literatūras skolotāja, R.Mūka muzeja veidotāja un vadītāja, konkursa organizatore) atzina, ka skolēnu iesūtītie darbi bija ne tikai žanriskā ziņā daudzveidīgi, bet arī ļāva uz neparastām lietām paskatīties no cita skatupunkta.

No mūsu pilsētas konkursam bija iesniegti 17 darbi, no kuriem 9 ieguva arī godalgotas vietas. 2.-4.klašu grupā 1.vietu ieguva A.Viļovs, bet Atzinību – E.Kozinda (Daugavpils 15. vidusskola, skolotāja J. Bogatkeviča); 5.-7.klašu grupā 2.vietu ieguva Daugavpils 11.pamatskolas skolēni D.Savu un A.Stolers (skolotāja I.Jaskeviča), bet Atzinības – D.Cipkins (Daugavpils Saskaņas pamatskola, skolotāja I.Valtere) un P.Pivovarjonoka (J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzija, skolotāja I.Gricāne); 8.-9.klašu grupā 3.vietu ieguva Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolniece K.Siļina (skolotāja I.Bohāne); bet 10.-12. klašu grupā Atzinības rakstus ieguva M.Kuprijanova (Daugavpils 16.vidusskola, skolotāja I.Suhane) un A.Binduks (PIKC „Daugavpils Tehnikums”, skolotāja I.Antoņeviča). Ikvienam laureātam tika pasniegtas arī dāvanas, ko bija sarūpējušas izdevniecības un kancelejas preču veikali. Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija bija sarūpējusi arī savas pārsteiguma balvas, no kurām divas nonāca pie Daugavpils 15.vidusskolas skolēniem A.Viļova un I.Bagrovas. Visus dalībniekus un īpaši laureātus gan sagaidīja, gan apbalvošanas laikā priecēja Dekšāru pūtēju orķestris, kā arī pasākuma beigās vietējie ražotāji bija sarūpējuši lielisku cienastu, bet pirms pasākuma ikvienam bija iespēja apmeklēt arī R.Mūka muzeju.

Liels paldies gan Riebiņu novada domei, gan Galēnu pamatskolai, bet īpaši M.Bindukai par lielisku pasākuma organizēšanu!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

Izglītības satura nodaļas

izglītības metodiķe latviešu valodas jautājumos

Ilona Bohāne

t.65432102




Atpakaļ