Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

23-01-2017

LR Kultūras ministrijas pilotprojekts „Latvijas skolas soma” ir noslēdzies


Ar neizdzīvotas mīlestības mūžsenās smeldzes stāsta noskatīšanos Daugavpils teātrī š.g. 13. janvārī ( „Pieci vakari”, režisors Georgijs Surkovs) noslēdzās Daugavpils 10.vidusskolas piedalīšanās LR Kultūras ministrijas pilotprojektā „Latvijas skolas soma”.

Pilotprojekts nodrošināja skolēniem iespēju iepazīt Latviju klātienē un pieskarties tās vērtībām, t. sk. arī kultūrai. Piešķirtā finansējuma ietvaros Daugavpils 10.vidusskolas skolēniem bija iespēja apmeklēt trīs teātra izrādes: 375 1.-7.klašu audzēkņi noskatījās Daugavpils teātra izrādi mūziklu bērniem „Leo – mazais lauva” O.Šapošņikova režijā, kas atgādināja mazajiem skatītājiem par tādām dzīves vērtībām kā godīgums, drosme un cieņa pret vecākiem. 40 vidusskolēniem bija iespēja izbaudīt Ziemassvētku gaidīšanas laiku, decembrī dodoties ekskursijā uz valsts galvaspilsētu, lai Latvijas Nacionālajā teātrī noskatītos brīnišķīgu muzikālo izrādi „Sudraba slidas”, kas aicināja noticēt brīnumiem un ļauties izcilu aktieru spēles vērošanai Raimonda Paula mūzikas skaņu pavadījumā. Janvārī 35 vidusskolēni noskatījās izrādi „Pieci vakari”.

Pēc skolēnu atsauksmēm, teātris arī šodien tiek uztverts kā vērtība. Tas palīdz dzīvē noteikt prioritātes, padomāt par vienmēr aktuāliem jautājumiem, nošķirt svarīgo no nebūtiskā.

Pilotprojekta ietvaros skolēni apmeklēja arī citas kultūras iestādes Daugavpilī un Rīgā: Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolu, kur noklausījās gan pašu audzēkņu komponēto mūziku un dziesmas, gan klasisko mūziku, pabija Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā un Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, kur iepazinās ar profesionālo tēlotājmākslu, kā arī varēja aktīvi darboties Daugavpils Māla mākslas centra meistarklasēs.

Projektā piedalījās arī Daugavpils Vienības pamatskola, kuras skolēni aktīvi iesaistījās dažādās  Latvijas kultūru, vēsturi, novadpētniecību un literatūru izzinošās aktivitātēs.

Esam pateicīgi LR Kultūras ministrijai par iespēju piedalīties projekta aprobācijā un ceram, ka projekts tiks iedzīvināts un kļūs par lielisku dāvanu visiem skolēniem Latvijas simtgadē!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 10.vidusskolas

latviešu valodas un literatūras skolotāja

A.Laicāne




Atpakaļ