Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

16-01-2017

Sniega dienas svinības “PASACIŅĀ”


Š.g. 16.janvārī Daugavpils pilsētas 10.pirmsskolas izglītības iestāde ,,Pasaciņa” pievienojās ,,Sniega dienas” svinētāju pulkam. Šogad Pasaules Sniega diena (,,World Snow Day”) tika atzīmēta 15.janvārī un organizēta ar Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) palīdzību. Ikgadējs sniega festivāls notiek dažādās vietās visā pasaulē un tā mērķis ir iepazīstināt gan bērnus, gan viņu ģimenes ar visdažādākajām aktivitātēm uz sniega, kā arī dot iespēju lieliski pavadīt laiku svaigā gaisā.

Mūsu iestādes 5. un 6.grupas audzēkņi (3 – 5 gadus vecie bērni) aktīvi izmēģināja ziemas priekus un izbaudīja sniega burvīgās īpatnības. Baltā Ziemiņa pārbaudīja bērnu stiprumu un spēkus, kā arī organizēja mīklu minēšanas sacensības. Brašais Sniegavīrs iemācīja bērnus pikoties, skriet, sasildīties, slidot, lēkāt, meklēt un skaitīt sniegpārsliņas. Bet jautrais Ziemas Rūķītis kopā ar bērniem izbaudīja sniega valdzinošo spēku.

Šis pasākums deva visiem enerģiju, pozitīvas emocijas, sportisko garu.

Pasaules Sniega dienas starptautiskais moto: ,,Explore, Enjoy, Experience” (,,Atklāj, izbaudi, pieredzi”) pilnīgi realizējās mūsu Sniega dienas norisē.

Katrs Sniega dienas dalībnieks saņēma no Latvijas Slēpošanas federācijas apliecinājumu par piedalīšanos Sniegā dienā, bet no Sniegavīra – piemiņas medaļas un garšīgus kraukšķīgus rudzu sausiņus ar ķiplokiem.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

10.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece

Ilona Andrejeva,

pirmsskolas izglītības skolotāja

Raisa Dudeniča

t.65435162




Atpakaļ