Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

16-01-2017

Sācies jauns projekts par atkarību profilaksi


Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde (DPIP) kā partneris sāk īstenot divgadīgu Erasmus+ programmas projektu „Ar saskarsmi pret atkarībām” („HUGS NOT DRUGS” Nr.2016-1-TR01-KA201-034102) , kura koordinatori ir Kirikales pašvaldības izglītības nodaļa (Turcija). Projekta partneri ir Skandiano pašvaldība (Itālija) un Santa Maria da Feiras pašvaldība (Portugāle).

Projekta mērķi ir apkopot dažādu valstu pašvaldības institūciju labo praksi atkarību novēršanas, atkarību izraisošo vielu (narkotikas, alkohols, tabaka u.c.) izplatīšanas nepieļaušanā izglītības iestādēs un bērnu un jauniešu vidū, kā arī izstrādāt un dalīties ar inovatīvām mācību un audzināšanas metodēm un aktivitātēm. Projektā paredzēts izglītot vietējo sabiedrību un veicināt savstarpējas sadarbības pasākumus šajā jomā, stimulēt jauniešus izvēlēties kā alternatīvu veselīgu dzīvesveidu, sporta aktivitātes.

Jauniešu pasargāšana no kaitīgiem ieradumiem iespējama, sadarbojoties skolēniem, skolai, ģimenei, valsts un pašvaldības iestādēm, nevalstiskajam sektoram. Atkarību ietekmes mazināšana iedalāma 3 posmos: vielu pieejamības un piegādes novēršana, pieprasījuma samazināšana, ārstēšana un rehabilitācija. Projekts piedāvās virkni darbību un risinājumus, kurus var īstenot izglītības iestādēs. Projektā tiks akcentēts, kā bērniem un jauniešiem apzināti izvēlēties veselīgu dzīvesveidu, lai veicinātu „pozitīvu atkarību”, nodarbojoties ar sportu, interešu izglītību un citām saskarsmes un pašpilnveides jomām. Projekta darbības rezultātā tiks izpētīta tiesiskā joma šajā jautājumā, starptautiskās sadarbības iespējas, labās prakses pārņemšana profilakses darbā, vietējās sabiedrības iesaistīšana. DPIP speciālistiem (bērnu tiesību aizsardzības, veselības veicināšanas koordinācijas, juridiskās jomas jautājumos) un administrācijai būs iespēja pilnveidot savu pieredzi, turpināt tālākizglītību. Projekta metodiskais rezultāts būs brīvi pieejams plašam interesentu lokam. Ja drošības apstākļi atļaus, Daugavpils pašvaldības trīs jauniešiem būs apmaksāta dalība Eirāzijas 38.maratonā Stambulā, Turcijā.

 

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Erasmus+ programmas īstenoto projektu „Ar saskarsmi pret atkarībām” līdzfinansē Eiropas Savienība.

 

Informāciju sagatavoja: 

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes 

eksperte projektu jautājumos 

Evelīna Balode
t.65425102, 

evelina.balode@ip.daugavpils.lv




Atpakaļ