Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

21-12-2016

Inovatīva pieeja darbā ar vecākiem


Lai risinātu mūsdienu problēmas, kuras rodas pirmskolas vecuma bērnu audzināšanā un mācīšanā, sadarbības un savstarpējas sapratnes pamatā, nepieciešams dialogs starp mācību iestādi un ģimeni. Viens no paņēmieniem veiksmīga dialoga veidošanai ar ģimeni ir vecāku piesaistīšana mācību procesam, un mūsu 15.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē tas tiek veiksmīgi realizēts. Mūsu mammas un tēti labprāt piedalījās grupas sagatavošanā Ziemassvētkiem. Grupā bija organizēta izstāde konkurss „Izpušķo eglīti”. Šī izstāde parādīja vecāku un bērnu kopīgā darba rezultātus – izrotātu Ziemassvētku egli, kas savukārt ir svarīgs moments vecāku un bērnu savstarpējo attiecību veidošanā, kā arī produktīvas sadarbības veidošanā ar skolotājiem.

Gada sākumā grupas „Saulīte” skolotājas Jeļena Nedokosa, Aurika Rodina un logopēde Žanna Pilenoka veica vecāku aptauju par viņu hobijiem un izrādījās, ka Jeļena Frolova (Oļega Avdina mamma) prot izgatavot skaistas lietas no papīra un mums radās ideja palūgt viņu vadīt nodarbību ar bērniem un pieaugušajiem – egļu rotājumu izgatavošanu „kvilinga” tehnikā.

Nodarbība prasīja lielu sagatavošanās darbu, bet rezultāts bija tā vērts. Bērni kopā ar skolotājiem devās ceļojumā uz Ziemassvētku darbnīcu. Tur bērni pārtapa par rūķīšiem un visi kopā veidoja brīnumainus, krāsainus egļu bumbuļus. Tas bērniem bija kaut kas pavisam jauns un darbs – nepazīstams, bet visi strādāja ar lielu prieku un, neskatoties uz darba sarežģītību, viss sanāca veiksmīgi.

Tagad šie rotājumi rotā garderobes skapīšus un bērniem ir iespēja katru dienu tos aplūkot un priecāties par savu paveikto darbu.

Šī nodarbība parādīja vēl vienu veidu, kā rosināt mammas un tētus piedalīties grupas dzīvē, un šo metodi mēs nosaucām „Grupas ciemiņš”. Tagad citas mammas arī vēlas atnākt pie mums un dalīties ar savām zināšanām un prasmēm. Pirmā pieredze rāda, ka šāds darba veids ir saistošs, interesants un radošs, kas ļauj vecākiem redzēt savus bērnus nodarbību laikā.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

pirmsskolas izglītības

skolotāja

J.Nedokosa




Atpakaļ