Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

07-11-2011

Žanna Kulakova apsveica Daugavpils Universitāti 90 gadu jubilejā


4. novembrī Daugavpils teātrī pulcējās viesi, lai kopā ar Universitātes kolektīvu svinētu lielo jubileju.

Sakarā ar Daugavpils Universitātes (DU) 90 gadu jubileju Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova apbalvoja vairākus universitātes darbiniekus.

Ar Daugavpils Domes Goda rakstu un nozīmi “Sudraba goda zīme” apbalvota DU Izglītības un vadības fakultātes dekāne profesore Ilga Salīte par Universitātes atpazīstamības veicināšanu un sasniegumiem zinātniskajā un akadēmiskajā darbībā.

Ar Goda rakstu un nozīmi “Sudraba goda zīme” apbalvots DU Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes dekāns profesors Valfrīds Paškevičs par  Universitātes atpazīstamības veicināšanu un sasniegumiem zinātniskajā un akadēmiskajā darbībā.

Ar Goda rakstu un nozīmi “Sudraba goda zīme” apbalvota DU Humanitārās fakultātes dekāne asociētā profesore Valentīna Liepa par  Universitātes atpazīstamības veicināšanu un sasniegumiem zinātniskajā un akadēmiskajā darbībā.

Ar Goda rakstu apbalvota DU Mūzikas un mākslas fakultātes lektore Ludmila Ščepetkova par ieguldījumu darbā ar DU akordeonistiem un ieguldījumu Universitātes atpazīstamības veicināšanā.

Jubilejas pasākuma laikā Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova pasniedza arī Domes apbalvojumu “Mūža ieguldījums” Daugavpils Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekānam profesoram Vladimiram Menšikovam.

Vladimiru Menšikovu  apbalvojuma saņemšanai izvirzīja DU kolektīvs par ieguldījumu augstskolas atpazīstamības veicināšanā un universitātes un visas pilsētas attīstībā. Bez tam, profesors Menšikovs šogad svin 65. dzimšanas dienu.

Vladimirs Menšikovs DU strādā jau 38 gadus.

Sveicot Daugavpils Universitāti 90 gadu jubilejā Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzsvēra, ka Daugavpils ir Universitātes pilsēta, pateicoties tieši Daugavpils Universitātes aktivitātēm, zinātniskajiem pētījumiem un daudziem sasniegumiem kā valsts, tā starptautiskā līmenī par Daugavpili zina pasaulē. Kulakovas kundze atzina, ka ar pašvaldību Universitātei ir ļoti cieša un veiksmīga sadarbība, kas ir ļoti svarīgi pašvaldības darbā, visas pilsētas attīstībā.

Žanna Kulakova augstu vērtē Universitātes darbu gan zinātnes attīstībā, gan jauno speciālistu gatavošanā un novēlēja augstskolai jaunus sasniegumus un veiksmīgu projektu realizāciju, kas ļauj Universitātei virzīties uz priekšu.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ