Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

15-12-2016

Dzeja un „Kas? Kur? Kad?”


Jau kļūst par labu tradīciju novadīt vidusskolēniem krievu literatūras spēli „Kas? Kur? Kad?” Spēle māca koncentrēties, loģiski domāt un strādāt komandā, dod iespēju parādīt savas zināšanas krievu klasiskajā un mūsdienu literatūrā.

Š.g. 14.decembrī notika spēle par dzeju, kurā piedalījās 10.-11.klašu skolēni no Daugavpils Centra vidusskolas, 3., 10., 17.vidusskolas un J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas. Centra vidusskolu pārstāvēja pat trīs komandas.

Uzdevumi bija daudzveidīgi. Visgrūtākie bija ilustrētie uzdevumi un uzdevumi, kas saistīti ar dzejoļiem, kuros daļa teksta bija izlaista, un. Skolēniem patika uzdevumi par A.Puškina biogrāfiju un pasakām. Spēle sastāv no diviem posmiem (pa 12 jautājumus katrā) un zibensaptaujas. 1.un 2.vietu ieguva 10.-11.klašu skolēni no Daugavpils Centra vidusskolas, 3.vietu – skolēni no J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas.

Paldies Daugavpils Universitātes Krievu valodas centra vadītājai Gaļinai Pitkevičai un metodiķei Gaļinai Vasiļkovai, Daugavpils Universitātes pasniedzējiem Elvīrai Isajevai un Andrim Kazjukevičam par interesantiem jautājumiem un pasākuma vadīšanu!

Paldies skolēniem par piedalīšanos pasākumā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

krievu valodas un literatūras

skolotāju MA vadītāja,

izglītības metodiķe

Marija Žilinska

t.65432102




Atpakaļ