Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-12-2016

Daugavpils skolotāji starp labākajiem akcijā „Pasaules lielākā mācību stunda”


„Pasaules lielākā mācību stunda” ir starptautiska akcija, kas Latvijā notiek jau trešo gadu. Šogad dalībnieki tika aicināti sagatavot mācību stundu plānus par Latvijas sabiedrībai nozīmīgām un aktuālām tēmām, kas īpaši izceltas 16.ANO Ilgtspējīgas attīstības mērķī – veicināt miermīlīgu un iekļaujošu sabiedrību ilgtspējīgai attīstībai. Veiksmīgākajās nodarbībās tika meklētas kopsakarības globālu un vietēju problēmjautājumu risināšanā, to īstenošanā tika iesaistītas dažādas ieinteresētās puses, piemēram, uzrunātas nevalstiskās organizācijas, uzaicināti vietējās kopienas pārstāvji, viedokļu līderi, vecāki, intervēti vietējie uzņēmēji u.c. aktīvisti, kuru pieredze var kalpot par paraugu ilgtspējīgai un atbildīgai uzņēmējdarbībai, un plāna tēma, rezultāts, forma bija saistīta ar vietējās kopienas vajadzībām un sniedz ieguldījumu tās attīstībā. Starp 45 dažādām izglītības iestādēm, kuras iesniedza 93 nodarbību plānus, bija arī Daugavpils Vienības pamatskola, Daugavpils Saskaņas pamatskola, Daugavpils Krievu vidusskola-licejs, Daugavpils 3.vidusskola, Daugavpils 10.vidusskola un Daugavpils 17.vidusskola.

2016.gada 7.decembrī LR Izglītības un zinātnes ministrijā akcija noslēdzās, un tika apbalvoti interesantāko, mērķtiecīgāko nodarbību autori un radošākās skolas. UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Atzinības raksts tika piešķirts Larisai Želvei no Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja,  Latvijas Platformas attīstības sadarbībai balvas saņēma Vienības pamatskolas skolotājas Inga Sokolova un Oksana Ostrovska. Izglītības uzņēmuma “Lielvārds” balva tika nodota Daugavpils Vienības pamatskolai. Savukārt Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde lepojas arī ar pārējiem Daugavpils skolotājiem akcijas dalībniekiem: Natāliju Dekterevu, Nauri Kupcovu, Marinu Drozdu, Natāliju Kudiņu, Bereniku Kuļikovu un tiem skolotājiem, kuri veidoja un palīdzēja vadīt globālās izglītības stundas, bet neiekļuva atskaites fotomirkļos.

Vairāk par akciju un laureātiem var lasīt http://www.unesco.lv/lv/izglitiba/pasaules-lielakas-macibu-stundas-akcija-apbalvoti-laureati-latvija/, https://www.facebook.com/Pasaules-lielākā-mācību-stunda-Latvijā , kā arī visi akcijas laikā tapušie nodarbību plāni apkopoti publikācijā “Solis pasaulē. Pasaules lielākā mācību stunda Latvijā”, kuru skolotāji un citi interesenti aicināti izmantot, lai iedvesmotos, veidojot savus mācīšanas materiālus. Materiāls lejuplādējams līdz 2017.gada februārim https://failiem.lv/u/drh2f7j6

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe

sociālo zinātņu jautājumos

Signita Gabrāne

t.65407438




Atpakaļ