Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-12-2016

Nikolausa diena Daugavpilī


Decembris ir Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Vācijā 6.decembrī tradicionāli svin īpašus svētkus – Sv.Nikolausa dienu. Nikolauss ir bijis kristiešu bīskaps, kas visu savu dzīvi veltījis labiem darbiem, sludinājis mīlestību un iecietību, īpaši palīdzējis bērniem. Arī mūsdienās tiek uzskatīts, ka Sv.Nikolauss ir bērnu aizgādnis.

Š.g. 8.decembrī Daugavpils Universitātē notika Sv.Nikolausa dienai veltīts pasākums vācu valodā. To organizēja Daugavpils Universitātes (DU) Humanitārās fakultātes Vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs (vadītāja L.Lipska) sadarbībā ar Gētes Institūtu Rīgā un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi. Pasākuma dalībnieki – skolēni, kuri apgūst vācu valodu, viņu skolotāji, DU studenti.

Svētkos piedalījās sešu Daugavpils skolu skolēni, kā arī viesi no Krāslavas Valsts ģimnāzijas (skolotāja R.Veštere), Dagdas vidusskolas (skolotāja M.Micķeviča), Pļaviņu novada ģimnāzijas (skolotāja R.Jakovļeva) un Visaginas Verdenes ģimnāzijas Lietuvā (skolotāja M.Niparavičiene).

Nikolausam veltītā pēcpusdiena noritēja sirsnīgā gaisotnē. Visu skolu pārstāvji bija sagatavojuši priekšnesumus vācu valodā: dzejoļus, dziesmas, nelielas ludziņas. Svētku koncerts bija interesants un daudzveidīgs. Skolēniem bija iespēja piedzīvot kopības sajūtu ar citiem vienaudžiem, kuri arī apgūst vācu valodu, lietot šo svešvalodu ārpusstundu situācijā. Aizraujoši bija vērot citu skolu skolēnu uzstāšanos, censties saprast svešvalodā sacīto. Jauki bija arī tikties ar viesiem, dzirdēt to, ka viņiem pie mums patika.

Pārdomājot redzēto, noteikti var apgalvot, ka iespēja piedalīties šajā aktivitātē motivēs skolēnus arī turpmāk apgūt vācu valodu.

No Daugavpils pilsētas pasākumā piedalījās Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils Saskaņas pamatskolas, Daugavpils Vienības pamatskolas, Daugavpils 9.vidusskolas, Daugavpils 12.vidusskolas un Daugavpils Centra vidusskolas skolēni.

Nikolausa dienas tradīcijas apgūt viņiem palīdzēja vācu valodas skolotājas M.Rumjanceva, O.Ogurcova, O.Gapejenkova, M.Baklāne, L.Ceceruka, V.Maļina, S.Lokteva.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

vācu valodas skolotāju MA vadītāja

Maija Baklāne




Atpakaļ