Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

07-12-2016

Skolēnu angļu valodas zināšanas – dāvana mūsu pilsētai


Š.g. 2.decembrī Preiļu Valsts ģimnāzijā notika Latgales reģiona 7.atklātā olimpiāde angļu valodā 10.-12.klašu skolēniem. Daugavpili pārstāvēja 21 skolēns no Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja, Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils 3., 9., 10., 12., 13. un 15.vidusskolas. Visi šie skolēni ir Daugavpils pilsētas angļu valodas olimpiāžu uzvarētāji. Divas stundas ilgušajā olimpiādē tika pārbaudītas skolēnu lasīšanas, klausīšanās prasmes, kā arī valodas lietojuma zināšanas. Visi dalībnieki atzīmēja, ka olimpiādes uzdevumi bija ļoti grūti, bet tas bija izaicinājums ikvienam. Olimpiādes pārbaude notika uzreiz pēc olimpiādes, un deviņi skolotāji no augšminētajām skolām kopā ar citiem Latgales reģiona angļu valodas skolotājiem čakli strādāja, lai uzmanīgi pārbaudītu skolēnu darbus.

            Šogad olimpiādē piedalījās 107 skolēni no vairākām Latgales pašvaldībām, un 34 no viņiem, kuri saņēma 70 un vairāk punktu no 100, tika apbalvoti ar diplomiem un grāmatām. 

            Mēs varam lepoties ar saviem skolēniem, jo viņi ieguva 13 godalgotas vietas (62% no Daugavpils dalībniekiem), gandrīz 40% no visām balvām.

            Mūsu skolēni ieguva divas no trim 1.vietām. Vislabāko rezultātu olimpiādē – 87 punkti no 100 – sasniedza Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 11.klases skolniece Diana Jermolova (skolotājs Sergejs Usevičs). 1.vietu ieguva arī Jeļena Dimitrijeva no Daugavpils 9.vidusskolas (skolotāja Zinaida Jasinska), apliecinot savu 2015.gada rezultātu, kad Latgales reģiona 6.atklātajā angļu valodas olimpiādē saņēma 1.vietu.

            2.vietu ieguva Olga Kuricina (Daugavpils Krievu vidusskola-licejs, 12.klase, skolotāja Irina Bučinska), Toms Skrinda (Daugavpils Valsts ģimnāzija, 12.klase, skolotāja Inese Barkovska) un Ņikita Šurhoveckis (Daugavpils 9.vidusskola, 11.klase, skolotāja Irina Starovoitova)

3.vietu ieguva Elīna Kononova (Daugavpils Krievu vidusskola-licejs, 12.klase, skolotāja Irina Bučinska).

Atzinības rakstu saņēma Arturs Petrovs (Daugavpils Krievu vidusskola-licejs, 11.klase, skolotāja Svetlana Veļigura), Ernests Grahoļskis (Daugavpils 9.vidusskola, 11.klase, skolotāja Irina Starovoitova), Karina Gavrovska (Daugavpils 3.vidusskola 12.klase,  skolotāja Alina Jeremenko), Ilmārs Šķels (Daugavpils 10.vidusskola, 11.klase, skolotāja Natālija Vnukova), Paula Ozoliņa (Daugavpils Valsts ģimnāzija, 11.klase, skolotāja Ināra Kuharonoka), Eva Kucina un Ilze Smirnova (Daugavpils 12.vidusskola. 12.klase, skolotājas Tatjana Gžibovska un Aiva Ozoliņa).

Apsveicam visus uzvarētājus un viņu skolotājus, kuri kvalitatīvi sagatavoja skolēnus olimpiādei!

Liels paldies skolotājām, kuras piedalījās olimpiādes darbu labošanā – Inesei Barkovskai, Irinai Bučinskai, Alinai Jeremenko, Zinaidai Jasinskai, Irinai Starovoitovai, Natālijai Vnukovai, Tatjanai Gžibovskai, Žannai Papenokai un Ludmilai Iļiško!

 

Olimpiādes rezultāti ir pieejamie J.Eglīša Preiļu valsts ģimnāzijas mājaslapā:

http://www.pvg.edu.lv/wp-content/uploads/2016/11/20161202_anglu_valoda_2016_rezults.htm

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe,

angļu valodas skolotāju MA vadītāja,

Ilona Ustinova

t.65432102




Atpakaļ