Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

05-12-2016

Dabas vides estētikas izglītojošās un attīstošās iespējas


No š.g. 21.novembra līdz 2.decembrim Daugavpils pilsētas 26.pirmsskolas izglītības iestādē 25 Daugavpils pilsētas pedagogi, psihologi, logopēdi, sociālie darbinieki un sociālie rehabilitētāji apguva bezmaksas 24 stundu A līmeņa pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmu „Dabas vides estētikas izglītojošās un attīstošās iespējas”.

Programmas mērķis bija sniegt jaunas zināšanas un inovatīvas pedagoģiskas idejas par Dabas vides estētikas metožu izmantošanu izglītojošiem, sociālpedagoģiskiem un relaksējošiem mērķiem.

Programmas gaitā klausītāji iestādes vadītājas A.Jukšas vadībā guva teorētisko ieskatu cilvēka un dabas saskarsmes procesa būtībā, iepazinās ar smilšu spēļu teorētiskajiem pamatiem. Sociālā pedagoģe J.Kezika iepazīstināja ar Dabas vides estētikas nodarbību metodisko struktūru, silto smilšu iekārtas izmantošanas iespējām pirmsskolā un sociālā pedagoga darbā, atklāja krāsu psihofizioloģiskās iedarbības nianses. Vadītājas vietniece izglītības jomā I.Zīle izklāstīja Dabas vides estētikas metožu pielietojuma kritērijus un praktiskā darbā demonstrēja smilšu krāsošanas secību. Iestādes pedagogu I.Sedlionokas, O.Mihailovas un I.Jedigarevas vadībā programmas dalībnieki veica radošos vingrinājumus ar dabas aromātiem, krāsainajām smiltīm, graudiem, veidoja kompozīcijas no dabas materiāliem un izspēlēja smilšu spēles un vingrinājumus uz gaismas galda.

Paldies programmas dalībniekiem par radošumu, atsaucību un ieinteresētību! Uz tikšanos nākamajos pieredzes apmaiņas pasākumos un semināros, kur turpināsim sev un citiem atklāt dabas brīnumaino spēku!

 

Foto ieskats

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

26.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja

Arvita Jukša

t.65441882




Atpakaļ