Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

21-11-2016

Viktorīna “Latvijas simtgadi sagaidot”


Š.g. 15.novembrī Daugavpils Centra vidusskolas Latviešu valodas un literatūras skolotāju MK sadarbībā ar skolotāju M.Ravinsku (Dabaszinību skolotāju MK), skolotāju S.Radionovu (Matemātikas skolotāju MK), direktora vietnieku IT jautājumos V.Sučikeju un pilsētas Latviešu valodas un literatūras skolotāju MA vadītāju I.Bohāni rīkoja viktorīnu ,,Latvijas simtgadi sagaidot” Daugavpils mazākumtautību skolu 11.klašu skolēniem. Viktorīna jau vairākus gadus tiek rīkota ar mērķi veicināt skolēnu interesi par nozīmīgiem notikumiem Latvijas kultūrā, literatūrā, zinātnē u.c. jomās, kā arī stiprināt piederības izjūtu savai zemei. Šogad viktorīnā piedalījās komandas no J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas, Daugavpils 9.vidusskolas, Daugavpils 10.vidusskolas, Daugavpils15.vidusskolas, Daugavpils 16.vidusskolas, Daugavpils 17.vidusskolas un Daugavpils Centra vidusskolas.

Vispirms skolēni atbildēja uz viktorīnas jautājumiem par personībām un notikumiem, kas veicinājuši Latvijas valsts nodibināšanu un neatkarības atjaunošanu. Tie bija jautājumi par Imantu Ziedoni, Baltijas ceļu, Dziesmu svētkiem, pasākumiem un projektiem, kas veltīti Latvijas 100 gadu jubilejai u.c. Atbildes bija jānosūta, izmantojot balsošanas pulti, tāpēc komandas uzreiz redzēja, vai viņu atbildes ir pareizas. Nākamais uzdevums bija attēlu mīklas, kurās vajadzēja atminēt Latvijas pilsētas, saliekot kopā zilbes no attēlos redzamo objektu nosaukumiem. Par Latvijas dabu, kultūru un vēsturi skolēni sacentās konkursā “Latvija ciparos un skaitļos”. Bija jāzina, kura ir Latvijas senākā pilsēta, dziļākā upe, kāds ir Brīvības pieminekļa augstums u.tml. Izmantojot balsošanas sistēmu, tika noskaidrots, kura komanda visātrāk gatava atbildēt un iegūt punktus. Pēc katra jautājuma bija iespēja uzzināt interesantus faktus par konkrēto objektu. Noslēgumā katras skolas komanda prezentēja radošu mājasdarbu – “Latvija 100 vārdos un zīmēs”, kurā ar sirsnību un patiesu cieņu atklāja savu skatījumu uz Latviju un izteica novēlējumus valsts svētkos.

Kopvērtējumā vislabāko rezultātu sasniedza Daugavpils 16.vidusskolas komanda, par ko tā saņēma arī Daugavpils Centra vidusskolas speciālbalvu. 2.vietu ieguva Daugavpils 15.vidusskolas skolēni, bet 3.vietā ierindojās J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas komanda.

Paldies visu skolu komandām, viņu skolotājiem un organizatoriem par ieguldīto darbu un atsaucību!

 

 https://youtu.be/V5EUnqzhj8M

 

Informāciju apkopoja:

Daugavpils Centra vidusskolas

skolotāja

Dace Aizpuriete




Atpakaļ