Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

16-11-2016

“Eiropas karnevāls” noslēdzās Strasbūrā


Šī gada maijā Eiroparlamenta loceklis Andrejs Mamikins rīkoja Latvijā jau tradicionālo pasākumu „Eiropas karnevāls”. Katru gadu kādā no lielākajām mūsu valsts pilsētām skolu jaunieši piedalās videokonkursā par aktuālām Eiropas problēmām. Šī konkursa uzvarētāji tiek aicināti uz finālu, kur norisinās cīņa par galveno balvu – ceļazīmi uz Eiroskolu, kas atrodas Eiroparlamenta ēkā Strasbūrā. Šogad konkurss notika mūsu pilsētā, un galveno balvu ieguva Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 12.klases skolēni. Š.g. 10.novembrī 24 skolas jaunieši kopā ar citām Eiropas Savienības valstu komandām (kopā 21) piedalījās diskusijā par mūsdienu Eiropas aktuāliem jautājumiem. Visi dalībnieki tika sadalīti vairākās grupās, lai diskutētu par dažādām tēmām, piemēram, „Cilvēktiesību ievērošana Eiropā”, „Jauniešu nodarbinātība Eiropā”, „Eiropas kultūras vērtību saglabāšana un popularizēšana pasaulē”. Dienas beigās visi delegāciju dalībnieki pulcējās plenārsēžu zālē, kur prezentēja grupu izstrādāto pozīciju. Sarežģīti jautājumi, neparasti risinājumi – tas viss bagātināja jauniešu pieredzi un paplašināja redzesloku. Darbs Eiroparlamentā motivēja skolēnus labāk apgūt svešvalodas, piedaloties debatēs, attīstīt oratora prasmes, radās arī interese par politiskās karjeras veidošanu.

Kā patīkama papildu balva dalībai Eiroskolas darbībā bija izzinošs ceļojums pa Eiropas valstīm, jo brauciena laikā tika šķērsota Polija, Vācija, Francija, Čehija, kur jaunieši iepazinās ar skaistām, sakoptām Eiropas pilsētām, kas lika padomāt par mūsu pašu garīgajām un kultūras vērtībām.

Vēlamies izteikt lielu pateicību projekta autorei Inetai Jakovelei un komandas atbalstītājai finālspēlē un garajā ceļojumā Inārai Kudrjavskai!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja

ģeogrāfijas skolotājs

Viktors Kudrjavskis




Atpakaļ