Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

15-11-2016

„Zīļuki” rīkojas!


Ir aizvadītas Ekoskolu programmas Globālās Rīcības dienas, kas Daugavpils pilsētas 26.pirmsskolas izglītības iestādē „Zīļuks” šogad tika laikus plānotas, pārdomātas un sagatavotas.

            Ar paveikto darbu esam ļoti apmierināti un gandarīti. Nedēļa aizsākās ar „Ābolu dienu”, kuras laikā bērni spieda sulu, runāja par ābolu daudzveidību, noskaidroja, kā āboli aug, cik tajos ir vitamīnu un cik liela ir to loma cilvēka veselības veicināšanā un stiprināšanā. Mazie gudrinieki devās ciemos pie kaimiņu grupiņas bērniem, lai arī viņus pacienātu ar svaigi spiestu sulu un mudinātu ikdienā dzert un ēst mūsu Latvijā audzētus ābolus.

            Nākamajā dienā bērniem bija iespēja tuvāk aplūkot mūsu pilsētas tramvajus, kas, nenoliedzami, ir visekoloģiskākais pilsētas transporta veids; tas bija interesants notikums. Iestādes pedagogi izstrādāja video īsfilmu par Daugavpils pilsētas apkārtējās vides skaistumu, tās saudzēšanu, kopšanu un saglabāšanu, kuru translēja tramvaju videomonitoros visas nedēļas laikā. Tas bija aicinājums pilsētas iedzīvotājiem un ciemiņiem rūpēties par tīrību un kārtību pilsētas zaļajā zonā – parkos, skvēros un mežā.

            Trešajā dienā „zīļuki” izgāja uz ielas pie veikala, kur tika veikta aptauja par iepirkumu maisiņu izmantošanu. Mēs aicinājām garāmgājējus ikdienā izmantot „Dabai draudzīgu” maisiņu, stāstījām par to, cik ļoti tiek nodarīts videi  pāri, ja tiek izmests polietilēna maisiņš, un bērni dāvināja pilsētas iedzīvotājiem pašu pagatavotus un apzīmētus auduma maisiņus.

            Nedēļai noslēdzoties, kopā ar Daugavpils pilsētas 30.pirmsskolas izglītības iestādes „Sprīdītis” (kas arī ir ekoskola) sagatavošanas grupas audzēkņiem devāmies uz Stropu mežu, lai aplūkotu mežā augošos kokus, klausītos meža skaņās, vērotu pēdas sniegā un, protams, noskaidrotu, kā ir jāuzvedas mežā, tam nenodarot pāri. Noslēgumā izvietojām brīdinājuma zīmes ”Saudzēsim dabu!”

Mūsu iestādes šī gada tēma ir „Skolas apkārtne un vide”, tāpēc mēs mācām bērniem rūpēties par to un saudzēt to.

            Iestāde izsaka pateicību par atbalstu Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietniekam Jānim Dukšinskim un AS “Daugavpils satiksme” pārvaldniekam Oļegam Tolmačovam.

 

Zaļie darbi

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

26.pirmsskolas izglītības iestādes „Zīļuks”

vadītāja vietniece izglītības jomā,

ekoskolas koordinatore

Ilze Zīle 




Atpakaļ