Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-11-2016

Ekskursiju cikls “Iepazīsim dzimto Latviju un tās galvaspilsētu Rīgu!”


Šajā rudenī Daugavpils Centra vidusskolas vairāku klašu skolēni kopā ar klases audzinātājām devās tuvākos un tālākos braucienos pa Latviju, lai iepazītos ar izciliem Latvijas dabas un kultūras objektiem un apmeklētu tūristu iecienītas vietas.

Ļoti lielu interesi skolēni izrādīja par mūsu galvaspilsētu Rīgu, to apmeklēja 2.b, 3.b, 4.b,  5.a, 5.b, 6.a, 6.b klases skolēni. 4.b un 5.b klases skolēni bija Rīgas TV tornī, kura augstums ir 365,5 metri, tas ir augstākais TV tornis ne vien Baltijas valstīs, bet visā Eiropas Savienībā. Skolēniem bija ekskursija pa Alberta ielu ar unikālām jūgendstila ēkām, kas pārsteidza skolēnus ar neparasti piesātinātu un bagātu stilizētu augu motīvu, figurālu veidojumu un ģeometrisku figūru sablīvējumiem ielas fasāžu apdarē. Nākamais ekskursiju objekts bija šokolādes muzejs “Laima”, kurā skolēni uzzināja, ka saldumu zīmols “Laima”  ir atpazīstamākais saldumu ražotājs Baltijā kopš 1870.gada. Tā ir vieta, kur var iepazīties ar šokolādes tapšanas tradīcijām un degustēt šo gardumu. Arī 6.a un 6.b klases skolēni bija ekskursijā Rīgā un apmeklēja šo muzeju. Visiem apmeklētājiem bija iespēja izgatavot etiķeti šokolādei ar savu uzrakstu, saņemt dāvanas, fotografēties un pat nofilmēt videoklipu. 6.a un 6.b klases skolēniem ļoti iepatikās “Motormuzejs”, kurā bija apskatāmi ekskluzīvi un dārgi retro automobiļi un citi spēkrati. Ekskursijas gaitā skolēni tikās ar muzeja dibinātāju un īpašnieku, kuram automobiļu kolekcionēšana ir mūža darbs un aizraušanās. Vēl viena iecienīta apskates vieta ir Rīgas Zooloģiskais dārzs. To apmeklēja 4.b, 5.b, kā arī 5.a klases skolēni, vēroja un fotografēja dzīvniekus no visām pasaules malām. 5.a klase pabija arī Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā. Tajā vislielāko interesi izraisīja “Senā skola”, kur skolēni uzzināja par “iespaidīgām” mācību un audzināšanas metodēm senākos laikos un pat tupēja uz ceļiem ar zirņiem nobērtā grīdas kaktā…

No tuvākiem apskates objektiem lielu popularitāti ir ieguvis Aglonas novads, kurā atrodas Maizes muzejs, Kara ieroču muzejs un, protams, majestātiskā, baltā Aglonas bazilika. Aglonu vēl “Zelta rudenī” apmeklēja 2.b un 3.b klases skolēni. Abu klašu skolēni uzzināja daudz jauna par maizes cepšanas tradīcijām Latgalē un citviet pasaulē, degustēja Aglonā cepto maizi ar medu un tēju. 2.b klases skolēni pēc tam gida pavadībā iepazinās ar Aglonas bazilikas krāšņo apkārtni un bazilikā esošajām kultūras un reliģiskajām vērtībām. 3.b klase pabija Karaļkalnā un aplūkoja eksponātus Kara muzejā.

8.a un 9.a klases skolēni izvēlējās tālāku ceļojuma mērķi un devās uz kaimiņvalsts Igaunijas galvaspilsētu Tallinu. Tajā viņi apskatīja ne tikai skaisto viduslaiku vecpilsētu, bet arī pabija Somu jūras līča klinšainajā krastā.

Paldies klašu audzinātājām M.Skutelei, T.Osipovai, J.Šnaiderei, N.Hozjainovai, T.Baranovskai, A.Truskovskai, N.Kaļiņinai, S.Loktevai un S.Skrupskai par organizētajām ekskursijām!

Tuvojoties Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai, ar lepnumu varam teikt, ka mūsu zeme ir visskaistākā un mēs cenšamies to iepazīt, lai vēl vairāk mīlētu un sargātu!

 

Informāciju apkopoja:

Daugavpils Centra vidusskolas

skolotāja

Dace Aizpuriete




Atpakaļ