Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-11-2016

„Mežs – mūsu bagātība”!


Ar šādu saukli noslēgsies Ekoskolu Rīcības dienas 2016. Visu nedēļu no š.g. 7.novembra līdz 11.novembrim Daugavpils pilsētas 30.pirmsskolas izglītības iestādē noritēja Ekoskolu Rīcības dienas, kas bija veltītas Latvijas bagātībai – mežam.

     Rīcības dienas mērķis ir pievērst līdzcilvēku uzmanību mežam; izprast, izmantot, atjaunot, saglabāt, saudzēt to, kas mums dots no paaudzes paaudzē.

   Lai labāk izprastu, ko nozīmē mežs, kā tas ietekmē klimatu, kā arī par ekosistēmas nozīmi dabā un cilvēka dzīvē ar jauku stāstījumu un pasakām Meža māte iepazīstināja visus iestādes bērnus un pieaugušos. Neizpalika arī mūsu sagatavošanas grupas bērnu vecāku prezentācija, par ģimenēs izveidotajām grāmatām „Meža nozīme mūsu ģimenē”, tā saudzēšanu, iemītniekiem, augiem utt. Savukārt vidējās grupas bērni risināja problēmsituāciju par drošību mežā „Nemēslo mežā – esi atbildīgs”. Vecākās grupas bērni izveidoja zīmējumu izstādi „Mežs, kur visiem ir labi”. Noslēgumā Rīcības diena notika sniegotajā Stropu mežā, kur kopā ar Daugavpils pilsētas 26.pirmsskolas iestādes kolektīvu, plakātiem un saucieniem tika pievērsta līdzcilvēku uzmanība domāt par dabu, klimatu, un mūsu bagātību – mežiem.

Daugavpils pilsētas 30.pirmsskolas izglītības iestāde – Ekoskola aicina: „Esi atbildīgs – saudzē mežu”!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

30.pirmsskolas izglītības iestādes

Ekoskolas koordinatore

Anita Regža

t.65430291




Atpakaļ