Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-11-2016

Pieredzes apmaiņas seminārs starpnovadu izglītības iestāžu pedagogiem


Daugavpils pilsētas 4.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē notika pieredzes apmaiņas seminārs starpnovadu izglītības iestāžu pedagogiem „Bērnu ar speciālām vajadzībām atbalsta pasākumu organizācija iekļaujošās izglītības aspektā.” Pirmsskolas izglītības iestāde uzņēma pedagogus un skolotājus logopēdus no Kokneses novada.

Ciemiņus sagaidījām ar muzikālu sveicienu, kurā uzstājās duets – vecākās grupas izglītojamā K.Afoničkina un mūzikas skolotāja J.Semjonova, bija  angļu valodas interešu programmas realizācijas ietvaros sagatavošanas un vecākās grupas bērnu priekšnesums angļu valodā, kā arī mēs esam ļoti draudzīgi, radoši, aktīvi un atbalstām cits citu un tieši tāpēc sniedzām muzikālu priekšnesumu „Flashmob” stilā.

Pasākuma dalībniekiem Daugavpils pilsētas 4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja J.Jankovska sniedza informāciju par iestādes darba specifiku un mācību procesa realizācijas ceļiem darbā ar bērniem ar speciālām vajadzībām, stāstīja, kā tiek plānots un organizēts darbs bērnu attīstībai un veiksmīgai sagatavošanai skolai.

Pirmsskolas izglītības skolotājas I.Arhipova un J.Sapune rādīja rotaļnodarbību 5 – 6 gadus veciem bērniem, kurā plaši izmantoja informāciju tehnoloģijas un rādīja savu darba pieredzi par to daudzveidīgajām izmantošanas iespējām rotaļnodarbībās bērniem ar valodas traucējumiem. Viesiem tika rādīts, kā ar mūsdienīgiem mācību līdzekļiem un tehnoloģijām var organizēt un vadīt interesantas, aizraujošas nodarbības, kas veicina bērnu interesi un ļauj sasniegt augstus mācību rezultātus.

Vadītājas vietniece L.Pudāne vadīja meistarklasi par profilaktisko pasākumu organizēšanas iespējām pirmsskolā „Aromterapija kā veselību veicinošs līdzeklis”, jo viens no galvenajiem mūsu iestādes uzdevumiem ir sekmēt bērnu veselības stāvokļa uzlabošanu un profilaksi.

Pasākuma noslēgumā saņēmām atzinīgus vārdus no viesiem par vērtīgo pieredzi, labās prakses piemēriem darbā ar bērniem ar valodas traucējumiem, veiksmīgu rotaļnodarbību organizāciju un vides pielāgošanu bērniem ar speciālām vajadzībām. Kolēģi atzinīgi novērtēja daudzveidīgās aktivitātes, kuru laikā bija iespējams redzēt iestādē izmantojamās darba formas un specifiku, kā arī pašiem tika sniegta iespēja darboties praktiskā meistarklasē.

 

Informāciju sagatavoja

Daugavpils pilsētas

 4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece

Lilita Pudāne




Atpakaļ