Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-11-2016

Daugavpils 17.vidusskolas Dienas nodaļas izglītojamie izcīnīja 1.vietu republikas Zemkopības ministrijas konkursā „Mūsu mazais pārgājiens – 2016”


Lai pievērstu bērnu un jauniešu uzmanību meža daudzveidīgajām bagātībām un meža nozares devumam Latvijā, vispārizglītojošo skolu skolēni, profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi, interešu izglītības pulciņu un mazpulku dalībnieki septembra sākumā tika aicināti piedalīties konkursā "Mūsu mazais pārgājiens".

Šo aicinājumu atbalstīja Daugavpils 17.vidusskolas 6.a un 9.a klases skolēnu grupa kopā ar skolotājām L.Puzāni un J.Storožuku.

Gatavojot pārgājiena aprakstu, skolēni tikās ar Vaboles zemnieku saimniecības "Sniegi" vadītāju Aini Žilvincku, kurš apsaimnieko savu mežu, apmeklēja uzņēmumu "Bio GAMMA", kas ražo koka granulas no mazvērtīgas koksnes. Atpakaļceļā izglītojamie apmeklēja Vaboles parku. Tas ir nozīmīga pagasta teritorija ar kultūrvēsturiskajām un dendroloģiskajām vērtībām. Piedaloties konkursā, skolēni mācījās saudzēt un iemīlēt savas dzimtās puses vidi, apbrīnoja sava novada skaistumu un dabas daudzveidību.

Šogad konkursam tika iesūtīti 140 kolektīvu darbi: 1.-4.klašu grupā par balvām sacentās 42 darbi, 5.-9.klašu grupā tika iesniegti 38 darbi, 10.-12.klašu un profesionālo izglītības iestāžu grupā par uzvaru cīnījās deviņi darbi, bet interešu izglītības pulciņu un mazpulku grupā konkursā piedalījās 51 darbs. Rezultātā –  interešu pulciņu konkurencē tika iegūta pirmā vieta.

4.novembrī tikām uzaicināti uz apbalvošanas pasākumu Tērvetes parkā. Apbalvošanas pasākumā konkursa dalībniekiem bija iespēja apmeklēt interaktīvas, izzinošas darbnīcas, apskatīt parku, jauki un interesanti pavadīt laiku.

Mīļš paldies Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei par piedāvāto iespēju aizbraukt uz apbalvošanas pasākumu Tērvetē!

 

Informāciju sagatavoja

Daugavpils 17.vidusskolas

9.a klases audzinātāja

Jeļena Storožuka




Atpakaļ