Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-11-2016

Starptautisks seminārs „Digitālo rīku iespējas izglītības iestādē”


Š.g.8.novembrī, kad Latviju ir noklājusi sniega sega, Daugavpils pilsētas 9.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē pulcējās sadarbības partneri no Lietuvas pilsētām Visaginas un Viļņas, kā arī speciālisti no Daugavpils pilsētas un Preiļu pilsētas Izglītības pārvaldēm, iestāžu vadītāji, vietnieki un pedagogi no Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādēm un sākumskolām.

Starptautiskā semināra „Digitālo rīku iespējas izglītības iestādē” mērķis bija pilnveidot pedagoga profesijai nepieciešamās zināšanas, prasmes un attieksmes pedagoģiskā procesa plānošanai, organizēšanai un izvērtēšanai, izmantojot digitālos rīkus.

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes pirmsskolas izglītības darba speciāliste I.Zeļenkova klātesošos iepazīstināja ar digitālo rīku izmantošanas nepieciešamību pirmsskolā. Daugavpils pilsētas 9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja I.Andrijauskiene prezentēja iestādē izmantoto digitālo rīku iespēju modeli. Pirmsskolas izglītības skolotāja S.Šņepste sadarbībā ar Daugavpils Vienības pamatskolas latviešu valodas un literatūras skolotāju I.Geibu un Ventspils pirmsskolas izglītības iestādes “Varavīksne” vadītājas vietnieci metodiskajā darbā R.Jaunķierpi prezentēja sasniegumus eTwinning projektā „Es – daļa no pasaules”, izmantojot video konferenci, kur tiešsaistē notika saziņa ar partneriem. Projekts tika balstīts uz bērnu patriotisma audzināšanu, gatavojoties Latvijas simtgadei, sekmējot radošu un inovatīvu darbu bērnu audzināšanā un izglītošanā. Pirmsskolas izglītības mūzikas skolotāja N.Lazareviča aktīvi iesaistīja bērnus muzikālajā priekšnesumā, kurš tika veltīts Latvijas valsts svētkiem. Speciālās izglītības skolotājas I.Puķe un I.Grigorjeva semināra dalībniekiem sniedza vērtīgus ieteikumus un rekomendācijas darbā ar dažādiem digitālajiem rīkiem. Skolotāja logopēde G.Romanceviča dalījās pieredzē par digitālo rīku izmantošanas iespējām runas attīstībā. Pirmsskolas izglītības skolotāja T.Veļičko prezentēja praktisko materiālu digitālo rotaļlietu izmantošanā pirmsskolā, savukārt pirmsskolas izglītības skolotājas E.Nihnidoviča un I.Sivicka demonstrēja savu pašizstrādāto mācību līdzekli latviešu valodas apguvē, atdzīvinot M.Stārastes burtu pasakas. Vadītājas vietniece A.Laurena klātesošos iepazīstināja ar savu izveidoto blogu http://radosiedarbini.blogspot.com/, tā nozīmi pedagoga profesionālajā pilnveidē un sadarbībā ar citiem pedagogiem no Latvijas un ārzemēm. Sadarbības partneri no Lietuvas pilsētām Visaginas un Viļņas dalījās pieredzē ar viņu iestādēs izmantojamajiem digitālajiem rīkiem un informācijas tehnoloģijām darbā ar bērniem.

            Paldies mūsu sadarbības partneriem no Lietuvas! Paldies ikvienam dalībniekam, kas apmeklēja semināru! Paldies visiem dalībniekam, kas uzstājās seminārā un dalījās ar savu darba pieredzi, noderīgiem materiāliem un sasniegumiem!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja

Ināra Andrijauskiene

 




Atpakaļ