Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-11-2016

Mācāmies ar dzeju, par dzeju un caur dzeju…


Daugavpils Saskaņas pamatskolā š.g. 19.oktobrī notika ikgadējais pilsētas pieredzes apmaiņas dzejas pasākums latviešu valodas un literatūras skolotājiem “Pilsēta stāsta…” Šī gada metodiskais pasākums bija veltīts Aleksandra Čaka 115 gadu jubilejai un pilsētas dzejai. Literāro pasākumu vadīja divi skolēni, un katrs pārstāvēja savu pilsētu un savu laikmetu. 6.a klases skolēns Kevins Konopeckis skatītājus iepazīstināja ar Aleksandra Čaka laikmeta Rīgu, bet 7.a klases skolēns Dominiks Cipkins veda pastaigā pa mūsdienu Daugavpils ielām, parkiem, vēstures un kultūras objektiem. Dzejas pasākuma beigās puiši vienojās par to, ka abas pilsētas ir tik senas un vienlaikus arī tik mūsdienīgas, un galvenais, ka tās taču atrodas likteņupes Daugavas krastos un tajās mīt vai arī kādreiz ir dzīvojuši talantīgi cilvēki. Pasākuma beigās tika kopīgi nodziedāta dziesma “Tai pilsētā” (R.Paula mūzika, J.Petera vārdi).

Dzejas pasākumā piedalījās Daugavpils Saskaņas pamatskolas latviešu mācībvalodas un mazākumtautību izglītības programmu skolēni no 4. līdz 9.klasei. Pasākumā tika izmantoti A.Čaka un citu autoru (A.Pumpura, L.Vasaraudzes, C.Dineres), un Daugavpils pilsētas vispārizglītojošo skolu skolēnu (E.Drelingas, V.Oliševskas) darbi, kā arī dziesmas, prezentācijas un daudzveidīgi videomateriāli par pilsētām.

Metodisko pasākumu kuplā skaitā apmeklēja arī citu Daugavpils skolu skolotāji no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja, Daugavpils Centra vidusskolas, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas, 9., 12., 16., 17.vidusskolas, Daugavpils Logopēdiskās internātpamatskolas-attīstības centra un PIKC „Daugavpils Tehnikums”.

Pēc pasākuma pilsētas skolu skolotāji kopā ar Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolotājiem un skolas administrāciju izvērtēja pasākumu un dalījās pieredzē.

Pasākumu organizēja Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolotāji ar skolas administrācijas un tehnisko darbinieku atbalstu sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes izglītības metodiķi Ilonu Bohāni.

 

Tikai tad, kad nomalē es tieku,

Kur no dārziem vēji smaršas nes,

                        Priecīgs pieri es pie smiltīm lieku

                        Un zem rokas ņemu ābeles.

                                                            (A.Čaks “Mana paradīze”)

 

                                    Pilsēta Daugavas krastā,

Sudraba mākoņos skautā,

Latgali un Sēliju saista,

Māras zemes vainagā mirdz.

                                                                        (L.Vasaraudze “Mana Daugavpils”)

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Saskaņas pamatskolas

latviešu valodas un literatūras skolotāja

Inese Valtere




Atpakaļ