Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-10-2016

Draugi grāmatu plauktos


Labu draugu nekad nav par daudz! Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādei ir tāds labs draugs – tā  ir Gaismas bibliotēka, kas atrodas mūsu iestādes telpās. Bibliotēkas darbinieki regulāri organizē interesantus pasākumus mūsu audzēkņiem, palīdz atrast neparastus „draugus” grāmatu plauktos.

13.oktobrī mūsu pirmsskolnieki tika uzaicināti uz Zaķu ballīti, kur satika Zaķi, kas grauž burtus, un viņa draugu Lāci. Bērni palīdzēja Zaķim tikt skaidrībā ar to, kas ir ēdams un kas nav, iemācīja vairākus burtus, visi kopā lasīja pasaku un gāja rotaļās.

Sagatavošanas grupas audzēkņi piedalījās pasākumā „Sprīdīša gudrības grāmata” par godu Annas Brigaderes 155.jubilejai. Meitenes un zēni tuvāk iepazinās ar Sprīdīti – mazo, ņipro, drosmīgo zēnu, kurš ieradās bibliotēkā pēc visgudrākās grāmatas. Bērni uzklausīja viņa apņemšanos, palīdzēja apgūt burtus un iemācīja dažas rotaļas.

Daudziem bērniem ir ļoti labi pazīstams runcis Francis, dzejnieka Ulda Ausekļa dzejoļu krājuma „Man ir runcis Francis” varonis. 26.oktobrī literāra bērnu rīta laikā mūsu audzēkņi uzzināja par Ulda Ausekļa daiļradi, dziedāja dziesmu „Piparkūkas danco!” un dancoja, gāja rotaļās kopā ar runci Franci, palīdzēja noķert pelītes.

Mūsu iestāde ir ļoti pateicīga Gaismas bibliotēkas darbiniekiem par ražīgo sadarbību, par to, ka no agrīnas bērnības māca mīlēt grāmatas un pieradina pie lasīšanas.

 

Informāciju sagatavoja:

Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece

Jeļena Gorina




Atpakaļ