Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

26-10-2016

Vārdu burtošanas konkurss “Spelling Bee” Daugavpilī


Š.g. 20.oktobrī Daugavpils 3.vidusskolā notika konkurss „Spelling Bee”, kurā tika aicināti piedalīties Daugavpils pilsētas skolu 9.-12.klašu skolēni.

Konkursa mērķis ir attīstīt pareizrakstības iemaņas un publiskās runas prasmes. Norises laikā skolēni tika aicināti nosaukt dažādas sarežģītības angļu valodas vārdus pa burtiem.

 „Spelling Bee” vai „Spellevent” ir visā pasaulē plaši pazīstams vārdu burtošanas konkurss, kas palīdz attīstīt pareizu vārdu izrunu, paplašināt aktīvo vārdu krājumu un uzlabot kopumā valodas izjūtu. „Spelling Bee” ir ļoti populārs ASV un citās angliski runājošās valstīs, Latvijā tas joprojām ir reta parādība.

Konkurss ir kļuvis par ļoti veiksmīgu ikgadēju pasākumu, bet tieši Daugavpilī tas notika pirmo reizi. Konkurss motivē skolēnus apgūt jaunus vārdus, kā arī palīdz iemācīties mācīties un sagatavoties eksāmeniem, paplašināt aktīvo vārdu krājumu.

Bez šaubām, ka tikai vārdu izrunāšana pa burtiem nevar būtiski palielināt svešvārdu krājumu, kas ir, starp citu, viena no aktuālākajām skolēnu un skolotāju problēmām. Tomēr kā regulārs vingrinājums vārdu burtošana viennozīmīgi attīsta atmiņu, palīdz veidot pareizo izrunu, kā arī māca pārvarēt uztraukumu auditorijas priekšā un vairo pārliecību par sevi.

Konkursā piedalījās pārstāvji no 10 dažādām Daugavpils skolām. Pasākuma noslēgumā tika arī noskaidroti uzvarētāji: vecākajā grupā (11.-12.kl.) par 1.vietas ieguvēju kļuva Pāvels Pranskus (Daugavpils 15.vidusskola), bet jaunākajā grupā (9.-10.kl.) – Edgars Jurkjāns (Daugavpils 15.vidusskola).

Godalgotās vietas saņēma arī dalībnieki no Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils 9.vidusskolas, Daugavpils 16.vidusskolas, Daugavpils 13.vidusskolas.

Sirsnīgi pateicamies konkursa žūrijai, kuru pārstāvēja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes izglītības metodiķe, Daugavpils pilsētas angļu valodas skolotāju MA vadītāja Ilona Ustinova, Daugavpils 3.vidusskolas direktora vietniece Alina Jeremenko un angļu valoda skolotāja Irena Rožko. Liels paldies ASV Informācijas centra vadītājai Natālijai Oševerovai!

Paldies konkursa organizatoriem un dalībniekiem par piedalīšanos! Tiksimies nākamgad!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 3.vidusskolas

latviešu valodas skolotāja

Santa Maskaļova




Atpakaļ