Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

19-10-2016

Mobilās ierīces izglītībā- kursi skolotājiem Sesimbrā, Portugālē


No 2016.gada 2.oktobra līdz 2016.gada 8.oktobrim, Daugavpils  Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” projekta „Mūsdienīga mācību vide-konkurentspējīgas profesijas apguvei” ietvaros angļu valodas skolotāja Jolanta Kudiņa apmeklēja kursus Portugālē. Kursus organizēja Sesimbras Izglītības resursu centrs (CREF) .

Kursi notika Sesimbras pilsētiņā, 40 km attālumā no Lisabonas. Kursos piedalījās pedagogi no Vācijas, Zviedrijas, Polijas, Lietuvas, Rumānijas, Somijas. Sākumā kursu dalībnieki prezentēja savas valstis, iepazīstināja ar skolām, kuras viņi pārstāvēja, kā arī ar savu valstu izglītības sistēmām.

Kursu galvenais mērķis bija iemācīt skolotājiem strādāt ar dažādam aplikācijām, kuras var pielietot veidojot stundas un sastādot pārbaudes darbus. 21.gadsimtā, kad viedtālrunis ir gandrīz katram skolēnam klasē un modernās tehnoloģijas ir mūsu dzīves neatņemama sastāvdaļa, ir muļķīgi aizliegt skolēnam lietot mobilo tālruni stundu laikā, tieši otrādi- viedtālrunis ir jāiesaista dažādu uzdevumu pildīšanā. Kursu dalībnieki iemācījās strādāt ar skolu platformu MOODLE, ar mākoņiem DROPBOX, ONE DRIVE. GOOGLE DRIVE, BOX. Skolotāji iepazinās arī ar tādām aplikācijām, kā Padlet, my Histro, Kahoot, Tagxedo, Popplet, Animato, Plickers, Mentimeter, Sway, Quizizz u.c. Portugāles skolās īpaši izplatīta ir aplikācija Kahoot,ar kuras palīdzību skolotāji var sagatavot pārbaudes darbus un skolēni savās mobilajās ierīcēs to izpildīt. Atgriežoties no kursiem, šī aplikācija tika izmēģināta arī Saules skolā un jāatzīst, ka skolēniem šī metode- pārbaudes darbs ar spēles elementu, sagādāja prieku. Pārbaudes darbu veidošanai noderīga ir arī aplikācija Quizizz.

 Kursu laikā dalībnieki apmeklēja arī 2 izglītības iestādes. Viena no tām bija Manuela Martina vidusskola Setubalā, kur kursu dalībnieki iepazinās ar „Nākotnes klasi”. Nākotnes klase ir klases laboratorija, kas sadalīta 6 zonās- Prezentē, Atklāj, Radi, Dalies, Sadarbojies, Attīsti. Katrai klases zonai ir savas funkcijas un klase ir aprīkota ar visām iespējamajām tehnoloģijām- mikroskopiem, planšetdatoriem, robotiem, digitālajām tāfelēm u.c., kur skolēni, aktīvi darbojoties,  var apgūt zināšanas un pētīt problēmas. Otra izglītības iestāde bija Boa Água pamatskola, kurā jau vairākus gadus tiek praktizēts tas, ka skolēniem tiek piekšķirts planšetdators, kas tiek aktīvi izmantots stundās un pildot mājas darbus.

Kursu noslēgumā dalībniekiem vajadzēja sagatavot un novadīt mācību stundu, kurā iekļautas dažas no metodēm un aplikācijām, kas apgūtas kursu laikā. Visi kursu dalībnieki veiksmīgi tika ar šo uzdevumu galā.  Kursu noslēgumā secinājām, ka skolotājam nav jābaidās no modernajām tehnoloģijām, ka dažkārt, tas, ko mēs uzskatām par šķērsli (piemēram,viedtālrunis) var tikt pārvērsts par instrumentu, kāda uzdevuma veikšanai.

Kursos apgūtā metodika tiks pielietota mācību stundās, kā arī tā tiks izplatīta skolā un pilsētā. Kursos apgūtā metodika palīdzēs veidot starppriekšmetu saikni, sadarbību starp apgūstamajiem profesionālajiem priekšmetiem un vispārizglītojošajiem priekšmetiem, palīdzēs sasaistīt zināšanas ar praktisko pielietojumu,  ar modernajām tehnoloģijām, planšetēm.

 

Daugavpils  Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” projektu „Mūsdienīga mācību vide-konkurentspējīgas profesijas apguvei” (Līgums Nr. 2016-1-LV01-KA101-022448) līdzfinansē Eiropas Savienība.

Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv   sadaļā Erasmus+.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils  Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” skolotāja

Jolanta Kudiņa

t.65424576

jolanta.kudina@saules.lv




Atpakaļ