Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

19-10-2016

Atbalsts pozitīvai uzvedībai pirmsskolā


Programmas “Atbalsts pozitīvai uzvedībai” ieviešana ir iesākta 2012.gadā. Šobrīd  tā tiek īstenota 10 Daugavpils pilsētas skolās, un šajā mācību gadā darbinieku apmācības un programmas ieviešana notiek vēl vienā Daugavpils skolā.

Atbalsts pozitīvai uzvedībai kā audzināšanas procesa sastāvdaļa ir aktuāls visos vecuma posmos. Lai veiksmīgāk realizētu šo programmu skolā, nodrošinātu pirmsskolas un sākumskolas pēctecību, droši vien jāsāk ar pirmsskolas vecuma bērniem.

Protams, pirmsskolas izglītības programma un MK noteikumi par valsts pirmsskolas izglītības vadlīnijām nosaka sekmēt bērna saskarsmes un sadarbības prasmju attīstību, sekmēt pozitīvas attieksmes veidošanos bērnam pašam pret sevi, citiem cilvēkiem, apkārtējo vidi un Latvijas valsti, sekmēt bērna droša un veselīga dzīvesveida iemaņu attīstību. Tas viss tiek realizēts pirmsskolas izglītības mācību un audzināšanas procesā gan rotaļnodarbībās, gan dažādos režīma momentos. Bet, neskatoties uz to, pirmsskolas skolotājiem liels atbalsts būtu izstrādātā programma ar konkrētām metodiskām rekomendācijām par atbalstu pozitīvai uzvedībai.

Iestāžu vadītāji un pedagogi tika aicināti uz semināru, kuru vadīja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova ar mērķi piedāvāt pirmsskolas izglītības iestādēm iesaistīties šādas programmas izstrādāšanā un ieviešanā bērniem no 3 gadu vecuma. Pasākuma ietvaros dalībnieki tika iepazīstināti ar programmas būtību, pamatvērtībām, sagaidāmajiem programmas ieviešanas rezultātiem. Darba grupās pedagogi dalījās savā pieredzē, kā pamatvērtības – drošība, cieņa un atbildība tiek mācītas pirmsskolā, apsprieda, kādi varētu būt galvenie darba virzieni.

Šobrīd pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji konsultējas ar saviem pedagogiem par iespēju īstenot programmu savā izglītības iestādē.

Spriežot pēc semināra dalībnieku intereses, var domāt, ka daļa no pirmsskolas izglītības iestādēm aktīvi iesaistīsies šajā procesā.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

pirmsskolas izglītības darba speciāliste

Ingrīda Zeļenkova

t.65407425




Atpakaļ