Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

17-10-2016

Meklējot latviskās identitātes dārgumus UNESCO nedēļas ietvaros


Šogad UNESCO nedēļa Latvijā norisinājās no 10.oktobra līdz 16. oktobrim, kuras pamata tēma ir Latvijas cildināšana pasaulē. Daugavpils pilsētas 2.speciālajai pirmsskolas izglītības iestādei dalība UNESCO nedēļā jau ir kļuvusi par tradīciju, tāpēc arī šogad tika nolemts iesaistīties tās norisēs ar mērķi veicināt savas identitātes apzināšanos, lepnumu par savu zemi, kā arī zināšanas par garīgo un materiālo mantojumu, tā saglabāšanu.

12.oktobrī Daugavpils 2.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi devās izglītojošā ekskursijā izzināt vietējo kultūras mantojumu „Podniecība kā latviskās identitātes dārgums” un apmeklēja Daugavpils Māla mākslas centru, kur viņus laipni sagaidīja Daugavpils Māla mākslas centra administrators, keramiķis Jānis Saikovskis.

Gatavojoties ekskursijai, bērni iepazinās ar latviešu tradicionālo amatniecības nozari – podniecība, kuru mūsdienās aizstājuši ar apzīmējumiem „keramiķis” un „keramika”, kā arī guva vispārēju priekšstatu par podniecības savdabīgo attīstības ceļu.

Ierodoties Daugavpils Māla mākslas centrā, bērniem bija iespēja aplūkot dažādu meistaru darbus, kam sekoja pats galvenais, bērnu gaidītākais notikums – dalība profesionāla keramiķa meistarklasē, kurā  bērni paši mēģināja iejusties īsta amatnieka lomā, un paši sev pagatavoja dažādas figūriņas no māla. Bērniem ļoti patika strādāt ar mālu, viņi ar lielu prieku un aizrautību veidoja dažādas figūriņas keramiķa Jāņa Saikovska vadībā, par ko bērni, viņu vecāki un skolotājas keramiķim velta pateicības vārdus.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

2.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece

Z.Isajeva

un pirmsskolas izglītības skolotāja

A.Golubeva




Atpakaļ