Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

31-10-2011

Latgales krievu valodas un literatūras skolotāju metodiskā konference


27.oktobrī  Krievu vidusskolā – licejā notika 11.Latgales krievu valodas (kā dzimtās un svešvalodas) un literatūras skolotāju metodiskā konference „Jaunās idejas”. Konference, kas notiek skolēnu rudens brīvlaikā, kļuvusi par labu tradīciju, jau vienpadsmito gadu pulcējot skolotājus no Daugavpils pilsētas un Latgales reģiona skolām. Šogad tajā piedalījās 130 skolotāji.

            Konferences atklāšanā uzrunu teica Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Metodiskā centra vadītāja Regīna Bogdanova, novēlot pasākuma dalībniekiem būt aktīviem, līdzdarboties un dalīties pieredzē, ieklausīties katrā un gūtās atziņas radoši izmantot savā turpmākajā darbā.

Konferences dalībniekus sveica un  veiksmīgu darbu novēlēja liceja direktora vietniece audzināšanas darbā Alīna Grigorjeva. IP metodiķe Marija Žilinska iepazīstināja klātesošos ar konferences darba plānu, kas tika veidots, iespēju robežās ņemot vērā pagājušā gada konferences izvērtējuma anketās minētos ieteikumus, un novēlēja saturīgas uzstāšanās un radošus atklājumus.

Tradicionāla ir Daugavpils Universitātes docētāju piedalīšanās konferencē. Šogad plenārsēdes dalībniekiem bija iespēja noklausīties Rusistikas un slāvistikas katedras asistentes    I. Dvoreckas ziņojumu „Jaunumi mūsdienu krievu literatūrā”.

Darba turpinājumā konferences dalībnieki strādāja  sekcijās: „Krievu valoda kā svešvaloda”, „Krievu valoda sākumskolā”, „Krievu valoda (dzimtā) un literatūra pamatskolā un vidusskolā”. Savu pieredzi konferencē prezentēja 30 skolotāji, savas  uzstāšanās veltot gan atsevišķu autoru daiļradei, gan IT izmantošanai stundās un gatavojoties tām, kā arī jaunām metodēm un paņēmieniem valodas un literatūras apguvei skolā.

Skolotāji savus metodiskos materiālus iesūtīja elektroniski un konferences noslēgumā saņēma Izglītības pārvaldes Pateicības par savas darbības popularizēšanu, kā arī CD ar visiem konferences materiāliem.

Paldies pilsētas skolotājiem, kuri iepazīstinaja ar savu pieredzi:  G.Smuļko (J.Pilsudska valsts poļu ģimnāzija), J.Sardiko, T.Peipiņai, M.Žilinskai, A.Laizānei, I.Puškarjovai, G.Čekanei, G.Juručonokai (3.vidusskola), O.Serovai, I.Štormam, M.Borisovai, A.Baranovskai (9.vidusskola), A.Kazačonokai, L.Kozlovskai (J.Raiņa 6.vidusskola), T.Soldatjonokai, Ž.Ugarenko, S.Zarjanovai (16.vidusskola), I.Nemiro, M.Preilei, S.Zenovai (17.vidusskola),

N.Kožanovai, V.Harjkovai, D.Savickai (Centra ģimnāzija), I.Kudrjavskai, V.Geļfandei (Krievu vidusskola – licejs) un Z.Vitkovskai (12.vidusskola)!

Paldies krievu vidusskolas – liceja kolektīvam par atbalstu konferences organizēšanā un skolēniem par brīnišķīgajiem priekšnesumiem!

Konferenci organizēja Izglītības pārvaldes Metodiskais centrs.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

Izglītības pārvaldes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434

 




Atpakaļ