Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

17-10-2016

Pasaules Redzes diena kopā ar Minjoniem


Pasaules Redzes dienas ietvaros uz Daugavpils pilsētas 9.speciālo pirmsskolas izglītības iestādi bija ieradušies varoņi Minjoni, kuru lomās iejutās skolotāja logopēde G.Romanceviča un speciālās izglītības skolotājas I.Puķe un I.Grigorjeva.

Minjoni savā laboratorijā kopā ar bērniem pētīja, kas ir redze, kādi ir actiņu palīgi, kā rūpēties par savu redzi un ko darīt, lai saglabātu redzi. Bērni ar rotaļu palīdzību nostiprināja savas zināšanas par krāsām, formu, lielumu un attālumu. Mazie pētnieki uzzināja, kas kopā ar actiņām palīdz viņiem izpētīt un izzināt apkārtējo pasauli. Austiņas palīdzēja sadzirdēt un atpazīt dažādas skaņas, rociņas – sataustīt veselīgus augļus un dārzeņus, deguntiņš – atpazīt smaržu pasauli. Pasākuma laikā tika izmantotas daudzveidīgas un attīstošas spēles, kuras palīdz attīstīt koordināciju “acs – roka”, redzes uztveri un atmiņu, fonemātisko procesu, runas un sīko motoriku. Bērniem bija iespēja darboties ar interaktīvo tāfeli. Pirmsskolas izglītības iestādes mūzikas skolotāja N.Lazareviča kopā ar Minijoniem pārvērta šo pasākumu par svētkiem ar skaistu un jautru atmosfēru. Pasākuma nobeigumā kā pārsteigums bija ieradusies Ūdens lāsīte, kas kopā ar bērniem devās uz grupām, lai nostiprinātu iemaņas, kā cīnīties ar mikrobiem un pareizi mazgāt savas rociņas.

Pateicamies Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes veselības veicināšanas koordinētājam Ruslanam Bespjatijam par interesi un dalību pasākumā! Paldies bērnu vecākiem par atsaucību un aktīvu piedalīšanos izstādes organizēšanā un kostīmu izgatavošanā!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

9.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

skolotāja logopēde

Gaļina Romanceviča

 




Atpakaļ